Μενού
  • Α-
  • Α+

Και στην δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σφόδρα στον Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς κι έκοψε την... όρεξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, επαναλαμβάνοντας ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. «Η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενα μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Ανησυχείτε πολύ για τις εκλογές και πότε θα γίνουν. Σας ξαναλέω... εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας αλλά η ίδια η ζωή θα επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου. Οταν θα έρθει η ώρα των εκλογών πράγματι θα δούμε τι θυμόμαστε από την 4ετία Τσίπρα: Φόρους, περικοπές στις συντάξεις και ψέματα. Για εμάς θα πει ο λαός ότι μειώσαμε την ανεργία, μειώσαμε τους φόρους, εξοπλίσαμε την χώρα, φυλάξαμε τα σύνορα, στηρίξαμε την κοινωνία.

Επειδή για ακόμα μια φορά μας είπατε τι καλά που τα κάνατε τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε,, υπάρχει ένα καταλυτικό επιχείρημα... Αν τα κάνατε τόσο καλά γιατί σας καταψήφισε 3 φορές ο λαός και έδωσε αυτοδυναμία στην ΝΔ; Δεν εμπιστεύεστε την κρίση του λαού; Ηταν τα ΜΜΕ που προέβαλαν μια άλλη εικόνα και ξεγελάστηκε ο λαός;

Φοβάμαι ότι θα πορευτούμε για αρκετούς μήνες σε κλίμα έντονης τοξικότητας. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει κανονικά την δουλεία της. Δεν βλέπω υπουργούς να έχουν κατεβάσει μολύβια. Υπάρχει νομοθετικός όγκος που έρχεται τους επόμενους μήνες. Από εκεί και πέρα ο καθένας κάνει τις δικές του εκτιμήσεις. Θα διαψευστείτε πανηγυρικά κ. Τσίπρα».

Καρφιά στον Τσίπρα και μέσω Βαρουφάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στην περίοδο 2015 λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι σας κυνηγάνε οι ίδιες έρευνες για όσα έγιναν αλλά δεν έχετε την ίδια ερμηνεία με τον κ. Βαρουφάκη για το τι έγινε μετά το καταστροφικό δημοψήφισμα. Ας θυμηθούμε τι έγινε αυτούς τους έξι μήνες, προκαλέσατε ή όχι εκλογές ρίχνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά μαζί με την Χρυσή Αυγή και λέγοντας ότι θα καταργήσετε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο; Γιατί αφού είπατε ότι η χώρα ήταν χρεοκοπημένη του 2014 είπατε ψέματα στον ελληνικό λαό; Τι πραγματικά έγινε εκείνες τις ημέρες του δημοψηφίσματος όταν κλείσατε τις τράπεζες και οδηγήσατε τον λαό στην κάλπη και κάνατε μια εβδομάδα μετά μια εμβληματική κωλοτούμπα για ένα αχρείαστο μνημόνιο;

Ο κ. Βαρουφάκης σας κατηγορεί ότι υποχωρήσατε. Μετά από 14 ώρες περήφανης διαπραγμάτευσης μας φέρατε ένα αχρείαστο μνημόνιο; Για τι απ’ όλα είστε περήφανος; Για τα ψέματα που είπατε στους Έλληνες; Τι θα θυμούνται οι Έλληνες από την 4ετη σας διακυβέρνηση; Οι τραυματικές αναμνήσεις του 2015 δεν έχουν σβήσει από την μνήμη τους. Υπερασπίζεστε μια περίοδο δραματική και τραυματική για την χώρα. Μια περίοδο που διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Θα πορευτούμε σε κλίμα έντονης τοξικότητας πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, όμως τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την δουλειά της γιατί υπάρχει μεγάλος νομοθετικός όγκος. «Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις αλλά φοβάμαι ότι θα διαψευστείτε πανηγυρικά» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA