Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τις Τάσεις της MRB η ψαλίδα βρίσκεται στο 7,2%  με τη Νέα Δημοκρατία να έχει 29,3%, τον ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 12,2%, το ΚΚΕ 4,7%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ25 3,1%, οι Ελληνες για την Πατρίδα 1,9% και η Εθνική Δημιουργία 1,2%. «Αλλο Κόμμα» επέλεξε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 14%.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Προσαγωγές έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού μετά από συγκέντρωση υγειονομικών

Στην παράσταση νίκης, η Ν.Δ. προηγείται 44,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 22,3%. Η επιλογή «Κανένα κόμμα» καταγράφει ποσοστό 15%. Ακολουθούν «Αλλο κόμμα» με ποσοστό 10,3% και «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» με ποσοστό 7,7%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 33,8% απαντά η Ν.Δ., το 30% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 24,2% κανένα κόμμα. Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ, θα σας ενοχλούσε αν κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 40,5% απαντά Ν.Δ. και το 37,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θεωρείτε κατάλληλο για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, το 26,1% επιλέγει τη Ν.Δ. έναντι ποσοστού 18,3% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,2%, το ΚΚΕ με 4,2%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,7%, ενώ «Αλλο κόμμα» επιλέγει το 3,5%.

Στο ερώτημα «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόεδρος της Ν.Δ. συγκεντρώνει το 40,1% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 30,1%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 25,1%.

Από τους υπουργούς πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου είναι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με 37,9%. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης με 30% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το μεγάλο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ανεργία, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία (61,4%) θεωρεί πολύ πιθανό να υπάρξει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας στη διάρκεια των επόμενων 12 μηνών.

Σε ό,τι αφορά την άποψη των ερωτηθέντων για την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, το 47,2% απαντά «είμαι εντελώς εναντίον της επέμβασης γιατί είναι απολύτως αδικαιολόγητη», ενώ το 24,9% απαντά «είμαι εναντίον της επέμβασης, αλλά αναγνωρίζω ότι η Ρωσία σε αρκετά πράγματα είχε δίκιο και σοβαρές ανησυχίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA