ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/07/2022 10:38

Χρήστος Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για νέα μέτρα το καλοκαίρι - Θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος

Το ενδεχόμενο να παρθούν νέα μέτρα υπέρ των πολιτών άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος για ελαφρύνσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χρήστος Σταϊκούρας: «Παράθυρο» για νέα μέτρα το καλοκαίρι - Θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Παράθυρο» για νέα μέτρα υπέρ των πολιτών αφήνει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, λέγοντας ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 2: Τα ποσά, οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι για το επίδομα βενζίνης

Κι αυτό, καθώς, όπως επισημαίνει με συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα φορολογικά έσοδα συνεχίζουν να κινούνται πάνω από τους στόχους (και τον Ιούνιο θα είναι πάνω από τον στόχο), για λόγους που σχετίζονται με την καλή πορεία της οικονομίας, την αυξημένη κατανάλωση και την καλύτερη -έναντι των προβλέψεων- πορεία του τουρισμού.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει τα μέτρα για το 2023 (που εξήγγειλε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή) και προσθέτει ότι «από 'κει και πέρα, η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της, θα θέσει στην κρίση των πολιτών τον σχεδιασμό της για την επόμενη τετραετία, ο οποίος, αφού μπήκαμε στο τελευταίο έτος, θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται».

Σχετικά με μια ενδεχόμενη νέα έξοδο στις αγορές, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρει ότι σταθερή επιδίωξη είναι η συστηματική επικοινωνία τής χώρας με τις αγορές, εάν είναι μάλιστα εφικτό - ανάλογα με τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές - με το χαμηλότερο κόστος δανεισμού. Προσθέτει δε, ότι αυτό μπορεί να προκύπτει με τη συμβολή εξωγενών παραγόντων, όπως είναι οι αποφάσεις της ΕΚΤ, ωστόσο, κυρίως, οφείλεται στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

Ενώ για την πορεία του πληθωρισμού ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, «θα αποκλιμακώνεται τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν θα μας εγκαταλείψει. Έχει και ορισμένα δομικά χαρακτηριστικά, που αποκτούν μονιμότερο χαρακτήρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΡΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ