Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, την ενέργεια του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και στρατηγικού συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαφτίζονται τουρκικά.

Διαβάστε ακόμη: Ντεβλέτ Μπαχτσελί: Παρουσίασε χάρτη με την Κρήτη να αποτελεί τμήμα της Τουρκίας

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ακόμη σε δήλωσή του, πώς αποτελεί ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη. «Διαπαιδαγωγούν την τουρκική κοινή γνώμη στον ακραίο εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Η εδαφική μας ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητες. Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων θρέφει και δεν αποκρούει τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη «απαιτείται ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής. Με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα και από ευρωπαϊκά κράτη αλλά και από τις ΗΠΑ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA