Μενού
  • Α-
  • Α+

Από το Ηράκλειο ξεκίνησε την περιοδεία του στην Κρήτη ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη βεβαιότητα ότι η τρέχουσα τουριστική σεζόν θα είναι από τις πλέον δυναμικές, προσθέτοντας ότι δεν έχουν σημασία μόνο τα ρεκόρ, άλλο «να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη αυτό που έχει πει και ο πρωθυπουργός, τουρισμό 12 μηνών στην Κρήτη». 

Ο κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τον δήμαρχο και στελέχη του δήμου Χερσονήσου, επικεντρώνοντας στη στόχευση για το μέλλον που αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αλλά και τις συνέργειες, όπως τόνισε, μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτών. Όπως είπε ο κ. Κικίλιας το τουριστικό προϊόν θα πρέπει να επεκταθεί στους 12 μήνες το χρόνο, σε μια βάση όπως τόνισε, ποιοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών, που πρέπει να υποστηριχθούν και από τις αντίστοιχες υποδομές, επισημαίνοντας προς αυτή την κατεύθυνση, την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια. 

Ο υπουργός Τουρισμού συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τον βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμο Σενετάκη, και τοπικά στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε το Αγρόκτημα Πεσκέσι, μια πρωτοποριακή μονάδα που δημιουργήθηκε πριν από 23 χρόνια και στην οποία ο εμπνευστής της παράγει κηπευτικά, ελιές, βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, χωρίς να χρησιμοποιεί λιπάσματα και φυτοφάρμακα ενώ εκτρέφει και οικόσιτα, τα οποία ζουν ελεύθερα και αποτελούν το βασικό παράγοντα στη βιοδυναμική καλλιέργεια που πραγματοποιείται. 

Ο κ. Κικίλιας συνεχάρη τον δημιουργό του κτήματος Παναγιώτη Μαγγανά, επισημαίνοντας ότι τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, «δείχνουν το μεράκι του Έλληνα και την εφευρετικότητά του», συμπληρώνοντας ότι με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με το εμπόριο και τον τουρισμό. 

Στις 19:00 ο κ. Κικίλιας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με θεσμικούς φορείς όπως τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, ξενοδόχους, τουριστικούς πράκτορες, στελέχη του επιμελητηρίου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου. Την Πέμπτη ο κ. Κικίλιας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και επαφές στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα ενώ θα συνεχίσει την περιοδεία του στην Κρήτη, επισκεπτόμενος το Ρέθυμνο και τα Χανιά.