Μενού
  • Α-
  • Α+

Κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, έχει προκαλέσει ο θάνατος του Αχμέτ Μέτε, του «ψευδομουφτή της Ξάνθης», ο οποίος πέθανε το πρωί νικημένος από τον καρκίνο, σε ηλικία 57 χρόνων. Ο Μέτε, που εμφανιζόταν ως «εκλεγμένος Μουφτής», παρόλο που τόσο στην Ξάνθη όσο και στην Κομοτηνή, λειτουργούν νόμιμοι Μουφτήδες των Μουσουλμάνων της Θράκης, διατηρούσε στενές σχέσεις με Τούρκους αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμη: Αχμέτ Μέτε: Πέθανε ο μουφτής της Ξάνθης - Συλλυπητήρια από Ερντογάν

Από πλευράς των Ελληνικών αρχών ασφαλείας, ο θάνατος του και η κηδεία του, που αναμένεται να γίνει αύριο (15/7) Παρασκευή, και με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της Ελλάδος, θεωρείται εν  δυνάμει αφορμή για οποιουδήποτε είδους προβοκατόρικη ενέργεια σε ελληνικό έδαφος, είτε από πλευράς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είτε από κάποιον πυρήνα ακραίων Τούρκων εθνικιστών. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, τις οποίες συντονίζει προσωπικά ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος αναχώρησε για την Ξάνθη.

Ξάνθη: Συλλέγει πληροφορίες η ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας που ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή, εκτός από τις υπηρεσίες της Θράκης, συμμετέχουν ομάδες αστυνομικών από την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική της Θεσσαλονίκης, ενώ τα κλιμάκια της ΕΥΠ που βρίσκονται μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης συλλέγουν κάθε είδους πληροφορία προς αυτή την κατεύθυνση. Δηλαδή του ενδεχόμενου προβοκατόρικης ενέργειας ή πρόκλησης επεισοδίων, στο πλαίσιο του τουρκικού αφηγήματος περί δήθεν ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Τα συλληπητήρια του Ερντογάν

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, που μέχρι στιγμής δεν έχουν διασταυρωθεί, στην κηδεία του Αχμέτ Μέτε πρόκειται να παρευρεθούν κορυφαία στελέχη της τουρκικής πολιτικής σκηνής, ενώ ήδη ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Tαγίπ Ερντογάν, συλλυπήθηκε την οικογένεια του θανόντος, με ανάρτηση του στα social media. Ο Μέτε γεννήθηκε στο Ωραίο της Ξάνθης, όπου είχε διατελέσει και Ιμάμης, ενώ σπούδασε σε Πανεπιστήμια της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA