Μενού
  • Α-
  • Α+

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το Power Pass. Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ «εν μέσω πολέμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατήργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ, ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

«Είμαστε σε πόλεμο, είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας και "ξεχνώντας" ότι τα έσοδα από τον μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, που δήθεν επιστρέφουν στην κοινωνία μέσω του Power Pass, προέρχονται από τους ίδιους τους πολίτες. Εν μέσω όμως πολέμου, αύξησε το αφορολόγητο στις γονικές παροχές, κατάργησε τον συμπληρωματικό φόρο ΕΝΦΙΑ ελαφρύνοντας με μόνιμο τρόπο έχοντες και κατέχοντες και ανέχεται την αισχροκέρδεια στην ενέργεια και τα καύσιμα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει σφεντόνες στους πολίτες για να πολεμήσουν τις βόμβες του πληθωρισμού, του πέμπτου υψηλότερου στην ευρωζώνη σημειωτέoν. Το επικοινωνιακό τέχνασμα των 600 ευρώ καταρρέει. Οι πολίτες είναι απελπιστικά μόνοι στον πόλεμο που περιγράφει ο πρωθυπουργός. Μόνο του όμως θα τον αφήσουν και αυτόν στις κάλπες, όποτε και αν στηθούν.

Ως ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, επιμένουμε στις προτάσεις μας για ελέγχους στην αγορά με ουσιαστική ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, άμεση επιβολή πλαφόν στα τιμολόγια του ρεύματος και μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και καύσιμα για όσο διάστημα ο πληθωρισμός βρίσκεται εκτός ορίων».