Μενού
  • Α-
  • Α+

«Η Αθήνα προετοιμάζεται για 1 εκατομμύριο επισκέπτες αυτή την εβδομάδα» αναφέρει σε άρθρο του ο βρετανικός Guardian επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά νησιά καταγράφουν ρεκόρ τουριστικών ροών, ενώ πολλές είναι και οι διεθνούς φήμης προσωπικότητες που επισκέπτονται τη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: «Καταφύγια» ζεστασιάς σε δημόσιους χώρους για να μην παγώσουν τον χειμώνα - Περικοπές και σε τρόφιμα

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί επίσης εκτενή δήλωση του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια από τον Observer. «Φέτος όλος ο κόσμος ψηφίζει Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Κικίλιας και υπογραμμίζει ότι «αν και έχουμε έναν πόλεμο στην Ευρώπη, μια πανδημία που είναι ακόμα μαζί μας, ενεργειακή κρίση, παγκόσμια αβεβαιότητα, πληθωρισμό, εντάσεις με την Τουρκία, οι τουρίστες εξακολουθούν να έρχονται. Οι αφίξεις σε δημοφιλή νησιά αυξήθηκαν κατά 20%».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι τα στοιχεία ήδη καταδεικνύουν ότι η φετινή τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το ρεκόρ όλων των εποχών που καταγράφηκε το 2019 με 33,1 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός 3πλάσιος από τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. «Ωστόσο, οι Έλληνες ξέρουν ότι τους περιμένει ένας σκληρός χειμώνας. Σύμφωνα με τη Eurostat, o πληθωρισμός έφτασε αυτό τον μήνα στο 11,5% – στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 28 ετών» αναφέρει ο Guardian, παραθέτοντας δήλωση του οικονομολόγου Νίκου Βέττα ο οποίος σημειώνει ότι «η Ελλάδα, αν και τώρα αναπτύσσεται ταχύτερα από πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη, εν μέρει χάρη στον τουρισμό, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τεράστιες απειλές που δεν μπορούν να αγνοηθούν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA