Συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της Ελλάδας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τον απόπλου του νέου τουρκικού γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίτ Χαν.
Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια 34 υδροηλεκτρικών σταθμών, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για ενόχληση της Αθήνας, αλλά και με μια δόση μετριοφροσύνης για τον ίδιο που περιορίζεται να «κάνει τη δουλειά του». «Τι κάναμε χθες, προχθές; Κατευοδώσαμε το πλοίο γεώτρησης Αμπντουλχαμίτ Χαν από το λιμάνι Τασουτζού της Μερσίνας. Αλλά η Ελλάδα ενοχλήθηκε πολύ. “Ε, τι κάνει αυτός ο Ερντογάν;” είπε. Ο Ερντογάν δεν κάνει τίποτα. Κάνει τη δουλειά του. Και αυτό το πλοίο είναι το πρώτο στον κόσμο. Είναι ένα γεωτρύπανο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Επίσης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην απόκτηση τουρκικού στόλου με γεωτρύπανα και ερευνητικά πλοία. «Για χρόνια δεν μπορούσαμε να νοικιάσουμε πλοίο με τα χρήματά μας για να τρυπήσουμε. Τώρα όμως έχουμε τέσσερα πλοία γεωτρήσεων, έχουμε δύο ερευνητικά πλοία. Τώρα είμαστε δυνατοί, είμαστε δυνατοί», είπε χαρακτηριστικά.
- Τέλος εποχής: Τελευταία ημέρα για το Notos στην Αιόλου και Σταδίου - Γιατί μπαίνει «λουκέτο»
- «Αρπάχτηκαν» Παπακωστοπούλου - Κυρανάκης για τα τρένα: «Τα παιδιά μας είναι ασφαλή;» - «Άκουσα να λέτε χοντράδες»
- Δίδυμοι Πύργοι: Καρκίνος, ο αργός θάνατος που σκοτώνει τους επιζώντες της επίθεσης
- Το βίντεο της ντροπής: Την κούρεψαν γουλί σε μπαρ της Ταϊλάνδης για έναν απλήρωτο λογαριασμό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.