Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Ελλάδα να μην ακολουθεί την Τουρκία στο επικοινωνιακό της παραλήρημα στην προσπάθεια να προκαλέσει επεισόδιο μέσω των προκλητικών δηλώσεων των αξιοματούχων της, ωστόσο, η Αθήνα απαντά σε κάθε επίθεση που δέχεται από την Αγκυρα με ψυχραιμία. Το ίδιο έπραξε και αυτή τη φορά σε απάντηση όσων δήλωσαν νωρίτερα οι Χουλουσί Ακάρ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ακάρ και Τσαβούσογλου αποκαλούν την Ελλάδα «παραβάτη του διεθνούς δικαίου»

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας τους ανυπόστατους ισχυρισμούς των Τούρκων υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών αντίστοιχα.

Εξάλλου, τη δήλωση του Χουλουσί Ακάρ περί επεκτατισμού της Ελλάδας, σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας θυμίζοντας ότι η τουρκική πλευρά έχει θεσπίσει το casus belli και καλό θα είναι τα όσα λέγονται να μην συγκρούονται με την πραγματικότητα.

«Δεν τους κατηγορεί κανείς για επεκτατισμό. Οι ίδιοι έχουν θεσπίσει με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης με απόφαση του 1995 το περίφημο casus belli. Δεν είναι αυτό επιθετική κίνηση; Δεν έχουν εισβάλει οι ίδιοι στην Κύπρο και κατέχουν περίπου το 40% του νησιού από το 1974; Δεν έχουν δημιουργήσει τη στρατιά του Αιγαίου το 1975; Άρα καμιά φορά αυτά που λέμε πρέπει να μη συγκρούονται με την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA