Μενού
  • Α-
  • Α+

«Καλό χειμώνα», συνηθίζουμε να λέμε μετά την επιστροφή μας από τις διακοπές, όμως η φιλοδοξία του υπουργού τουρισμού είναι αυτός ο χειμώνας να σηματοδοτήσει την επέκταση της τουριστικής σεζόν. Το σχέδιο του Βασίλη Κικίλια για την προσέλκυση των βόρειο-ευρωπαίων προκειμένου να περάσουν ένα… μεσογειακό χειμώνα στην Ελλάδα μπαίνει σε εφαρμογή: Αρχές Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στη Γερμανία, αμέσως μετά τη ΔΕΘ στην Αυστρία, μετά από 10 μέρες θα επισκεφτεί το Παρίσι και ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με σημαντικές συναντήσεις που θα έχει στην Στοκχόλμη. 

Διαβάστε ακόμη: Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Ντροπή του, θέλει να γίνει και πάλι Πρωθυπουργός

Σε όλα αυτά τα ταξίδια ο υπουργός τουρισμού θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, τουριστικά γραφεία, θα δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης.   Ο στόχος δύσκολος,  αλλά αν υλοποιηθεί θα αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα στο ταμείο του κράτους καθώς για πρώτη φορά η τουριστική ανάπτυξη της χώρας να επεκταθεί δυναμικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Εντολή Μητσοτάκη

Και μιας και αναφέρθηκα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μαθαίνω ότι οι μηχανές της κυβέρνησης για μια ολιστική παρουσίαση του κυβερνητικού έργου, είναι ήδη στο φουλ. Στόχος είναι η ανάδειξη όλων των μεγάλων έργων & των μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας. Στην πρώτη γραμμή θα είναι και τα ζητήματα ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό όλα τα υπουργεία εργάζονται προκειμένου να γίνει καλύτερη δυνατή ανάδειξη των πεπραγμένων της τριετίας. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δώσει εντολή να είναι όλα έτοιμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Διαρκείς συσκέψεις στην Κουμουνδούρου

Και να περάσουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση η οποία ρίχνει όλο το βάρος την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «χτυπήσει» την κυβέρνηση στη Βουλή για το ζήτημα το παρακολουθήσεων. Στην Κουμουνδούρου θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στο τέλος αυτής εβδομάδας ενώ αναμένεται να συνεδριάσει και πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πριν την διάσκεψη των προέδρων τη Δευτέρα προκειμένου να καθορίσει η ίδια τη στάση της σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της συζήτησης. 

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμούν η συζήτηση να αρχίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τώρα, αναφορικά με το αν θα κάνει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση θα σας γελάσω. Είναι κάτι που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί και όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA