Μενού
  • Α-
  • Α+

Eπειτα από 12 χρόνια η Ελλάδα βγήκε από το καθεστώς της Ενισχυμένης Εποπτείας κλείνοντας έτσι ένα δύσκολο κεφάλαιο για τη χώρα μας. Με την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την πρόωρη εξόφληση των δανείων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών, η Ελλάδα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα και παύει να αποτελεί εξαίρεση στην Ευρωζώνη.

Με ανάρτηση της η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι η εν λόγω εξέλιξη έρχεται χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων. Η ανάρτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν:  «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα στο πλευρό σας».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου ανέφερε σε δική του ανάρτηση: «Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας, βγαίνοντας από την ενισχυμένη εποπτεία. Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ειδικός φόρος τιμής στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Χρήστο Σταϊκούρα για τον καθοριστικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA