Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και πλέον ορίστηκαν οι κρίσιμες ημερομηνίες για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την υπόθεση των παρακολουθήσεων που έχει προκαλέσει αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό. Οπως έγινε γνωστό, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να συνεδριάσει την Τετάρτη 24/08 η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με θέμα τον διορισμό νέου διοικητή της ΕΥΠ του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην θέση του Παναγιώτη Κοντολέοντα. Την Παρασκευή 26/08 θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
Διαβάστε ακόμη: ΣΥΡΙΖΑ: «Εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους ο Μητσοτάκης» - Υπερψηφίζει την πρόταση ΠΑΣΟΚ για εξεταστική
Την Δευτέρα, 29/08 θα διεξαχθεί στην ολομέλεια η συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.
Εκείνη την εβδομάδα την Τετάρτη ή την Πέμπτη (31/08 ή 01/09) θα συνεδριάσει και πάλι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι έχει ζητηθεί να κληθούν για ακρόαση στην επιτροπή ο νέος και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας κα Βλάχου, ο παραιτηθείς γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.
- Φόβοι για serial killer στη Θεσσαλονίκη: Την εμπλοκή του 52χρονου και στη δεύτερη νεκρή εξετάζουν οι αρχές
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Φάνης Λαμπρόπουλος: Τα πρώτα σχόλια για την αποχώρηση της Ελένης Βουλγαράκη - «Δεν ήταν εύκολο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.