Αναστάτωση επικράτησε σήμερα Τετάρτη (24/8) κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου πραγματοποιήθηκε η ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλούνται πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο κ. Δεμίρης ερωτήθηκε από μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, εκείνος απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…».
Η αναφορά του αυτή έφερε αναστάτωση στη συνεδρίαση με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για ανακοίνωση-ομολογία του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Οι ίδιες πληροφορίες από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης ανέφεραν πως σε απανωτές ερωτήσεις τους ο Θεμιστοκλής Δεμίρης δεν προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.
Γιώργος Κατρούγκαλος για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη
Δήλωση για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Συνεχίζεται η επιχείρηση συγκάλυψης από ΝΔ για υποκλοπές. Παίζουν καθυστερήσεις με τη Θεσμών κ ενώ είχαν πει την Τετάρτη, σήμερα ζήτησαν να πάει αργότερα, για να καταθέσει η ΝΔ τις προτάσεις της. Επιβεβαιώθηκε αυτό που γνώριζε ο ελληνικός λαός ότι παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και πως η σήψη που έχει επιβάλλει το καθεστώς Μητσοτάκη μας έχει κάνει διεθνώς ρεζίλι».
- Ολονύχτια επιφυλακή για τη φωτιά στην Οινόη - Το σενάριο για την αρχική εστία και ο «καιρός» που δημιούργησε
- «Σε μένα αυτά κύριε υπουργέ δεν περνάνε»: Η απάντηση Ρόκκου στον Γεωργιάδη για το κράνος
- Μαύρη Ντάλια: «Έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ποιος τη σκότωσε» - Η πληροφορία που ίσως λύσει το έγκλημα
- Παγκράτι: Νεκρός άνδρας μέσα σε διαμέρισμα – Προσήχθη ο αδελφός του
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.