Μενού
 • Α-
 • Α+

Με έγγραφο που έστειλαν στην ΑΔΑΕ τα δύο πολιτικά πρόσωπα, ο πρώην ευρωβουλευτής, Κώστας Χρυσόγονος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ζητούν να μάθουν αν παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους, σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Mega, Βασίλη Λαμπρόπουλο. 

Νωρίτερα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη, νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…». Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε αναστάτωση, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να κάνουν λόγο για ανακοίνωση - ομολογία του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι.

Το email που διαφημίζει το λογισμικό παρακολούθησης των κινητών με ένα κλικ

Αποκαλυπτική είναι και πως γίνεται η παγίδευση του κάθε θύματος, καθώς χρειάζεται μόνο ένα... κλικ. «Πουλάω πλήρες λογισμικό με δυνατότητα παρακολούθησης συσκευών». Αυτό το email εστάλη σε υποψήφιο αγοραστή για το συγκεκριμένο λογισμικό που φέρεται να παρακολουθούσε και τα κινητά των Κουκάκη και Ανδρουλάκη. Το εν λόγω λογισμικό έχει χαρακτηριστεί ως άκρως απόρρητο από το υπουργείο Άμυνας της χώρας που το ανέπτυξε (πιθανώς το Ισραήλ). Λειτουργεί σε κάθε έκδοση IOS και Android και καλύπτει σχεδόν όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν. 

Το mail κυκλοφόρησε υπό τη μορφή αγγελίας στις 14 Ιουλίου 2022 και αναφέρονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προγράμματος καθώς και πώς μπορεί όποιος το επιθυμεί να το προμηθευτεί.

14 Ιουλίου 2022

Πουλάω πλήρες λογισμικό με δυνατότητα παρακολούθησης συσκευών από απόσταση. Το εν λόγω λογισμικό έχει χαρακτηριστεί ως άκρως απόρρητο από το υπουργείο Άμυνας της χώρας που το ανέπτυξε (σ.σ. πιθανόν Ισραήλ).

Λειτουργεί σε κάθε έκδοση IOS και Android και καλύπτει σχεδόν όλες τις συσκευές που κυκλοφορούν. Εγκαθίσταται με ένα απλό κλικ ενός συνδέσμου από το θύμα εντελώς αθόρυβα. Δεν χρειάζεται καμία άλλη αλληλεπίδραση.

Διαθέσιμες λειτουργίες

Οι διαθέσιμες λειτουργίες του λογισμικού Predator είναι πολλές και ουσιαστικά πρόκειται για πλήρη παρακολούθηση των ηλεκτρονικών συσκευών:

 • Λίστα εγκατεστημένων εφαρμογών
 • Λήψη αρχείου καταγραφής κλήσεων
 • Λήψη ιστορικού Google Chrome, αποθηκευμένων κωδικών πρόσβασης και cookies
 • Λήψη επαφών
 • Λήψη αλληλογραφίας
 • Λήψη μηνυμάτων από οποιαδήποτε εφαρμογή (Facebook, Messenger, Instagram, Telegram κλπ.)
 • Πλήρης πρόσβαση στο σύστημα αρχείων
 • Ηχογράφηση κλήσεων
 • Ακρόαση μικροφώνου από απόσταση
 • Απομακρυσμένη πρόσβαση τοποθεσίας
 • Απομακρυσμένα στιγμιότυπα οθόνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαπραγμάτευση αγοράς είναι εμπιστευτική, με την τιμή του λογισμικού να αποτελείται από 8 ψηφία. Επιπλέον, δεν αποκαλύπτεται κανένα στοιχείο της εταιρείας χωρίς την απόδειξη ότι υπάρχει διαθέσιμη η ρευστότητα προκειμένου να αγοραστεί το λογισμικό.

Καστανίδης: Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης δήλωσε: «Σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε να παράσχει θετική γνώμη στο νέο εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη για την θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Και αυτό γιατί διανύουμε μία περίοδο θεσμικής εκτροπής με όσα τρομερά έχουν συμβεί στην προσβολή της Δημοκρατίας και το κράτος δικαίου και συνεπώς θα έπρεπε ένας πρωθυπουργός ο οποίος ενδιαφέρεται να διορθώσει τα λάθη του και τα ημαρτημένα, να συνεννοηθεί με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μέσα σε ένα πλαίσιο συναίνεσης να οριστεί πρόσωπο που να έχει ευρύτερη συμφωνία και στήριξη για να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Πριν παρέλθει η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση από τις απαντήσεις που έδωσε ο προτεινόμενος για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κ. Δεμίρης σχετικά με την παρακολούθηση πιθανόν και αυτήν τη στιγμή πολιτικών προσώπων.

Το μείζον αυτό πολιτικό θέμα αποκτά βαρύνουσα σημασία και έχει απόλυτη προτεραιότητα στη διερεύνησή του. Γι’ αυτό ακριβώς και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, απευθυνόμενο στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων, με αίσθηση εθνικού καθήκοντος και θεσμικής ευθύνης, ζητά να προηγηθεί της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, η άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να προσέλθει εκ νέου και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ να δώσει εξηγήσεις για αυτό που αποκαλέσαμε μείζον πολιτικό θέμα.

Διαφορετικά, η συζήτηση της Παρασκευής, χωρίς να γνωρίζουμε πρόσωπα παρακολουθούμενα, πώς, υπό ποιες συνθήκες και γιατί, θα αποτελέσει αφορμή μιας στείρας κομματικής αντιπαράθεσης, που δεν διευκολύνει την αποκάλυψη της αλήθειας. Και κυρίως δεν θα καθοδηγεί η αλήθεια τα πολιτικά κόμματα. Εμείς πάντως αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτή να προχωρήσουμε σε θεσμικές αποφάσεις που θα διορθώνουν τη λειτουργία τα ΕΥΠ και θα την τοποθετούν στη βάση της συνταγματικής τάξης και της νομιμότητας."