Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 11:00 θα αρχίσει στην ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών «για τις παρακολουθήσεις από την υπαγόμενη στον πρωθυπουργό ΕΥΠ πολιτικών αντιπάλων του και δημοσιογράφων». Η συζήτηση θα αρχίσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμένεται να μιλήσει για το παρόν και το παρελθόν, όχι με διάθεση συμψηφισμών, αλλά για τον εντοπισμό ενδεχόμενων παθογενειών και την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων για βελτιώσεις στο άμεσο μέλλον.//parltv.live.grnet.gr/webtv/#!light

Οπως έχει αναφέρει το Reader, ο πρωθυπουργός, δε θα τηρήσει γραμμή άμυνας αλλά θα περάσει στην αντεπίθεση σηκώνοντας το γάντι που του πετάνε, χωρίς όμως πρόθεση να ρίξει λάδι στη φωτιά ενός ήδη πολεμικού κλίματος, αλλά με τριπλή στόχευση. Να απαντήσει με θεσμικό τρόπο σε όλα τα αντιπολιτευτικά πυρά, να θέσει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις μακριά από συνωμοσιολογικά σενάρια και να αποκρυσταλλώσει τις προωθούμενες βελτιώσεις στη λειτουργία της ΕΥΠ.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι βέβαιο ότι θα προσέλθουν στη σημερινή συνεδρίαση με πρόθεση προσωπικής στοχοποίησης του Πρωθυπουργού. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στα ερωτήματα: ποιοι άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι παρακολουθούνται και αν η ΕΥΠ έχει μισθώσει υπηρεσίες του Predator, θα χαρακτηρίσει εκ νέου τον κ. Μητσοτάκη «εγκέφαλο του επιτελικού παρακράτους» και θα ζητήσει παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αν και προσωπικά ενδιαφερόμενος θα είναι υποχρεωτικά απών από τη συζήτηση. Από χθες, ωστόσο, κλιμάκωσε την πολεμική του με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας «πλεκτάνη» εναντίον του για να τεθεί «υπό ομηρία το ΠΑΣΟΚ» και καλώντας τον να απαντήσει σήμερα δημοσίως γιατί κρίθηκε «δημόσιος κίνδυνος» και τέθηκε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA