Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Κατρίνης. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, είπε: «Προφανώς η παρακολούθηση Ανδρουλάκη δεν σας βοήθησε να καταλάβετε ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός ετέρος».

«Σας διαβεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε την αυτόνομη πορεία», σημείωσε ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να υποβαθμίσετε το γεγονός της παρακολούθησης». «Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν αντέχει την αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης και γι' αυτό αποχωρεί», σημείωσε ο Μιχάλης Κατρίνης όταν ο πρωθυπουργός έφυγε από την αίθουσα της Βουλής. Ποιοι άλλοι πολιτικοί οι παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνται ρώτησε τον πρωθυπουργό. «Δεν ξέρατε, δεν ρωτήσατε να μάθατε δεν σας ενδιαφέρει να μάθετε ποιοι παρακολοθούνται κατά τη δική σας διακυβέρνηση», είπε. Χαρακτήρισε μάλιστα τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ διακοσμητικό. Ποιος ήταν όμως αυτός που τον επέλεξε με μια φωτογραφική τροπολογία; Ποιος υπήγαγε την ΕΥΠ στην αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού;».

Όπως τόνισε ο κ. Κατρίνης, το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα γιατί η Δημοκρατία δεν ανέχεται καθεστωτικές νοοτροπίες που την υπονομεύουν, προσθέτοντας ότι «δεν θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε σκοτεινές περιοχές στο παρελθόν». Ο Μιχάλης Κατρίνης ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας τους πολλές φορές να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή ο πρωθυπουργός για «ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη», προσθέτοντας αν «απειλούσε απειλή για την εθνική ασφάλεια». Η ΕΥΠ δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο είπε και αναφέρθηκε στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για της αλλαγή της. Το ΠΑΣΟΚ δεν παίζει το παιχνίδι κανενός και δεν εκβιάζεται είπε.