ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/08/2022 17:50

Μιχάλης Κατρίνης: Πρόβλημα για τη σταθερότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ΕΥΠ επί διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. «Θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την περίοδο της χούντας και όσων ακολούθησαν, με τις εποχές της ώριμης Δημοκρατίας στη χώρα μας;» διερωτήθηκε

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μιχάλης Κατρίνης: Πρόβλημα για τη σταθερότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

«Δεν αντέχετε το βάρος της ευθύνης, η οποία πέφτει ακέραια επάνω σας», υποστήριξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, εξαπολύοντας επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Το κυριότερο ερώτημα είναι «γιατί παρακολουθείτο ο Νίκος Ανδρουλάκης», τόνισε ακόμη ο κ. Κατρίνης και συμπλήρωσε πως «δεν μας απαντήσατε αν παρακολουθούνται και πόσα πολιτικά πρόσωπα».

«Απαράδεκτο να συγκρίνετε την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου»

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε σε όσα είπε ο πρωθυπουργός για την ΕΥΠ επί διακυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. «Πραγματικά, θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την περίοδο της χούντας και όσων ακολούθησαν, με τις εποχές της ώριμης Δημοκρατίας στη χώρα μας;» διερωτήθηκε ο Μιχάλης Κατρίνης.

Video Loading...

Στη συνέχεια ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι δεν απάντησε αν έχουν ερευνηθεί δραστηριότητες και συναλλαγές με το κακόβουλο λογισμικό Predator στη χώρα μας.

«Επιμένετε ότι ουδείς εξαιρείται, την ίδια στιγμή που δεν λέτε ευθέως αν έχετε ενημερωθεί εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ. Η Εξεταστική Επιτροπή την Δευτέρα δεν θα συγκροτηθεί για το νέο θεσμικό πλαίσιο της ΕΥΠ και της ΑΔΑΕ, που είναι αναγκαίο να υπάρξει, αλλά για τις ευθύνες και τις δικές σας γι’ αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο που διασύρει τη χώρα διεθνώς. Εμείς προτείναμε μια σειρά μέτρων για την ενίσχυση ΕΥΠ και ΑΔΑΕ. Πέφτει βαριά η σκιά και πέφτει προσωπικά σε εσάς η ευθύνη για όσα συμβαίνουν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

«Εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας»

«Ανασύρετε τον εθνικό κίνδυνο, μιλάτε για αποσταθεροποίηση, όταν εσείς είστε ο παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας», υπογράμμισε ο Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Και σημείωσε: «Είναι πρωτοφανές να μιλάτε για συμφέροντα που θέλουν να διαμορφώσουν κυβερνήσεις, όταν είστε ο πρωθυπουργός που κάνει ό,τι μπορεί για να ευνοήσει λίγους και ισχυρούς, όταν έχετε ένα συγκεντρωτικό και μονοπρόσωπο μοντέλο εξουσίας, που κατέρρευσε και σας παρασύρει προς την έξοδο».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο παρακολούθησεων πολιτικών και δημοσιογράφων. «Θα τα φέρουμε όλα στο φως, θα το κάνουμε, παρά την προσπάθειά σας να πάτε σε συγκάλυψη, επειδή δεν αντέχετε το βάρος της ευθύνης», επεσήμανε. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κατρίνη το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής σταθερότητας, διαφάνειας και λογοδοσίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Παρά την προσπάθεια κάποιων να νομίζουν ότι μπορούν να συμψηφίσουν και να χρεώνουν όπου θέλουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, όσο και να ενοχλείστε κύριοι Μητσοτάκη και Τσίπρα, το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ