ΠΟΛΙΤΙΚΗ
31/08/2022 17:15

Παρακολουθήσεις ΕΥΠ: Χωρίς κινητά τηλέφωνα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη συνεδρίαση

Να στεγανοποιήσει το απόρρητο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο και αφορά τις παρακολουθήσεις και τον τρόπο λειτουργίας της ΕΥΠ επιχειρεί το προεδρείο της Βουλής

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παρακολουθήσεις ΕΥΠ: Χωρίς κινητά τηλέφωνα τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στη συνεδρίαση
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Να διασφαλίσει το κατά τον Κανονισμό απόρρητο της αυριανής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις επιχειρεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του φαινομένου των διαρροών που είχαν γίνει κατά την ακρόαση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και είχαν οδηγήσει στην οργισμένη παρέμβασή του με σχόλια για διαδικασία «σουρωτήρι».

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για μήνυση Κούλογλου: Ο εκφοβισμός που επιχειρεί δεν θα αποδώσει

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με τις κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και να καταλήξουν στον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στεγανοποίησης του απορρήτου, προτείνοντας κατά πληροφορίες οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα εκτός της αίθουσας που θα γίνει η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής πιθανότατα θα επαναφέρει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα.

«Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της Ε.Υ.Π. είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η επιτροπή μπορεί να δημοσιεύει τα πορίσματα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την, κατά τα ανωτέρω, υποχρέωση τήρησης του απορρήτου», είχε υπογραμμίσει ο κ. Τασούλας την περασμένη εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών δεν πρέπει να είναι προσχηματική.

Στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση έχουν κληθεί για ακρόαση ο νυν Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο προκάτοχός του Παναγιώτης Κοντολέων που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, οι πρώην Διοικητές της Υπηρεσίας Θεόδωρος Δραβίλλας (2012-15) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-19), η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο Εισαγγελέας εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ θα παρίστατο και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΥΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ