Μενού
  • Α-
  • Α+

Να διασφαλίσει το κατά τον Κανονισμό απόρρητο της αυριανής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις επιχειρεί ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του φαινομένου των διαρροών που είχαν γίνει κατά την ακρόαση του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και είχαν οδηγήσει στην οργισμένη παρέμβασή του με σχόλια για διαδικασία «σουρωτήρι».

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου για μήνυση Κούλογλου: Ο εκφοβισμός που επιχειρεί δεν θα αποδώσει

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Τασούλας επικοινώνησε με τις κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις και να καταλήξουν στον πλέον αποτελεσματικό τρόπο στεγανοποίησης του απορρήτου, προτείνοντας κατά πληροφορίες οι βουλευτές που μετέχουν στην Επιτροπή να αφήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα εκτός της αίθουσας που θα γίνει η συνεδρίαση. Ο Πρόεδρος της Βουλής πιθανότατα θα επαναφέρει το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα. 

«Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της Ε.Υ.Π. είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η επιτροπή μπορεί να δημοσιεύει τα πορίσματα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη την, κατά τα ανωτέρω, υποχρέωση τήρησης του απορρήτου», είχε υπογραμμίσει ο κ. Τασούλας την περασμένη εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση των θεσμικών διαδικασιών δεν πρέπει να είναι προσχηματική.

Στην αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση έχουν κληθεί για ακρόαση ο νυν Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο προκάτοχός του Παναγιώτης Κοντολέων που εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση μετά την αποκάλυψη της νόμιμης επισύνδεσης στο τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, οι πρώην Διοικητές της Υπηρεσίας Θεόδωρος Δραβίλλας (2012-15) και Ιωάννης Ρουμπάτης (2015-19), η εποπτεύουσα εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο Εισαγγελέας εφετών Κωνσταντίνος Τζαβέλλας,  ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ενώ θα παρίστατο και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA