Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να συνεχίζεται υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ, καθώς και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δραβίλλα (2012 - 2015), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015 έως 2019) και του τέως γενικού γραμμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ομως, κατά τη διάρκειά της επικράτησε μεγάλη ένταση, καθώς τόσο ο Γρηγόρης Δημητριάδης όσο και ο τέως διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, επικαλέστηκαν το απόρρητο και δεν απάντησαν σε καμία από τις ερωτήσεις που τους έγιναν για την υπόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες από την αντιπολίτευση, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Μεγάρου Μαξίμου ερωτηθείς για το αν παρακολουθούνται άλλοι πολιτικοί, φέρεται να επανέλαβε πως δεσμεύεται από το απόρρητο και απέφυγε να απαντήσει με «ναι» ή «όχι».

Οσον αφορά τον τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, φέρεται να υποστήριξε: «Ουδέποτε ο πρωθυπουργός, ούτε το γραφείο του ενημερώθηκε για καμία απολύτως άρση. Ενημερώνονται μόνο από τα υπηρεσιακά σημειώματα για τα αποτελέσματα αν αυτό κριθεί αναγκαίο».  Από την πλευρά του ο τέως διοικητής της ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης, πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έκανε χρήση του απορρήτου αλλά υποστήριξε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι δεν μπορεί το απόρρητο να λειτουργεί ως δικαιολογία και τόνισε πως όταν η ΕΥΠ επισυνδέεται με κάποιο κινητό, τότε αυτό δεν γίνεται με παράνομο τρόπο. 

Η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε να ρωτά τον κ. Ρουμπάτη για την υπόθεση της παρακολούθησης των κ.κ. Σαγιά και Πιτσιόρλα (στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) επί των ημερών του. Σύμφωνα με πηγές ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να παραδέχθηκε ότι υπήρξε ακρόαση των δύο προσώπων στο πλαίσιο διερεύνησης εγκληματικής οργάνωσης, ωστόσο αυτό δεν έγινε με επισύνδεση στο κινητό τους, αλλά με εντολή παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων ατόμων τα οποία συνομιλούσαν μαζί τους. Σύγχυση πάντως επικρατεί σχετικά με το πότε άρχισε η ακρόαση των δύο. Βουλευτές της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι αυτό έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά, κύκλοι όμως της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Νέας Δημοκρατίας, Θ. Δραβίλλας αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας, διέψευσε στην επιτροπή Θεσμών ότι υπήρχε παρακολούθηση των Πιτσιόρλα-Σαγιά την περίοδο 2012-2015

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA