ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/09/2022 15:18

Μπουρχάν Μπαράν: «Κίτρινη κάρτα» Ανδρουλάκη για τη δήλωση περί «τουρκικής μειονότητας»

Ο Μπουρχάν Μπαράν φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή πέρα από την αναδίπλωση των δηλώσεών του, ενώ το ΠΑΣΟΚ του ξεκαθάρισε πως δεν χωρούν τέτοιες παρερμηνείες για τόσο ευαίσθητα ζητήματα όπως αυτά της μειονότητας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μπουρχάν Μπαράν: «Κίτρινη κάρτα» Ανδρουλάκη για τη δήλωση περί «τουρκικής μειονότητας»
Πηγή: eurokinissi, facebook
Ανάγνωση:

«Κίτρινη κάρτα» έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στον βουλευτή Ξάνθης, Μπουρχάν Μπαράν, παρά την αναδίπλωση των δηλώσεών του. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ περί «τουρκικής μειονότητας» προκάλεσαν την έντονη ενόχληση της Χαριλάου Τρικούπη με αρκετούς να προειδοποιούν τον Μπουρχάν Μπαράν, λέγοντάς του πως είναι η τελευταία φορά που τέτοιες συμπεριφορές γίνονται ανεκτές.

Οι δηλώσεις του Μπουρχάν Μπαράν περί «τουρκικής μειονότητας» προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός κόμματος όσο και στη Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο να προχωρά σε αναδίπλωση των όσων είχε πει νωρίτερα, καθώς το μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ ήταν σαφές: Δεν χωρούν τέτοιες παρερμηνείες για τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Και μπορεί να μην υπήρξε επίσημη θέση για τα όσα είπε ο Μπουρχάν Μπαράν, όμως οι συστάσεις του έγιναν σε αυστηρό τόνο.

Video Loading...

Μπουρχάν Μπαράν: Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία

Ετσι, με την «κίτρινη κάρτα» που έλαβε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, και μετά την καταδίκη του τόσο από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάσο Χατζηβασιλείου, όσο και από τη Νέα Δημοκρατία, ο Μπουρχάν Μπαράν, όπως ανέφερε ο ίδιος, «ανασκευάζει πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής του».

Με μήνυμά του στο Twitter ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη αναφέρει χαρακτηριστικά: ««Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Νέα Δημοκρατία: «Ντροπή Ελληνας βουλευτής να αποκαλεί τη μειονότητα "τουρκική"»

Θέση για την ανάρτηση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος χαρακτηρίζει «τουρκική» τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, πήρε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Σε αυτήν αναφέρεται: «Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΠΟΥΡΧΑΝ ΜΠΑΡΑΝ ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ