Μενού
  • Α-
  • Α+

Η εμπρηστική ρητορική του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κλιμακώνει την ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γεγονός που αποτυπώνεται και στον τουρκικό Τύπο για ακόμη μια ημέρα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, στις τουρκικές εφημερίδες γίνεται συζήτηση σχετικά με το εάν η Άγκυρα θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση σε βάρος της Ελλάδας.

Η σχετική αρθρογραφία έρχεται, αφού χθες -δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα- ο Ερντογάν εξαπέλυσε τις γνωστές απειλές για επίθεση εναντίον της Ελλάδας με την φράση «ξαφνικά μπορεί να έρθουμε βράδυ». Είναι η τέταρτη φορά που λέει αυτή την φράση τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα, το επανέλαβε χθες το βράδυ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου. Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε ότι «η υπομονή έχει τα όριά της, ένα βράδυ μπορεί να έρθουμε ξαφνικά».

Εν τω μεταξύ, χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέστειλε επιστολή σε 25 κράτη-μέλη της ΕΕ (πλην Ελλάδας και Κύπρου), στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στον ΓΓ του ΟΗΕ, με την οποία δηλώνει μεν ότι η Τουρκία θελει διάλογο για την επίλυση των ζητημάτων, ωστόσο θέτει θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας νησιών και νησίδων. 

Αναφέρεται ακόμα ότι η Τουρκία πιστεύει ότι τα ζητήματα του Αιγαίου μπορούν να επιλυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου με την αμοιβαία αναγνώριση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και των έννομων συμφερόντων των δύο χωρών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA