ΠΟΛΙΤΙΚΗ
08/09/2022 09:32

Κεραμέως για σχολεία: Μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία - Πήραμε μέτρα για θέρμανση στα σχολεία

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες και η Νίκη Κεραμέως μίλησε για το θέμα της θέρμανσης ενόψει του δύσκολου ενεργειακού κι ακριβού χειμώνα, το νέο ολοήμερο σχολείο και την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κεραμέως για σχολεία: Μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία - Πήραμε μέτρα για θέρμανση στα σχολεία
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Νίκη Κεραμέως απάντησε στο ερώτημα που ταλανίζει εκατοντάδες χιλιάδες γονείς που έχουν παιδιά στα σχολεία, καθώς το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας, έχει απλώσει ένα πέπλο τρομοκρατίας κι ανασφάλειας για τον χειμώνα που έπεται. Η υπουργός Παιδείας, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, καθώς η κυβέρνηση έχει λάβει ειδική μέριμνα ώστε να χρηματοδοτηθούν με επιπλέον κονδύλια οι δήμοι για τη θέρμανση.

«Το υπουργείο Εσωτερικών έχει λάβει ειδική μέριμνα για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων, ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ενέργειας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1. Η υπουργός σημείωσε αρχικά ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με σημαντικές καινοτομίες, κυρίως σε ό,τι αφορά Στο νέο Ολοήμερο Σχολείο. «Από τις 16:00, το Ολοήμερο πάει στις 17:30. Η στόχευση είναι διττή. Αφενός αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο, καθώς τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τη ρομποτική, ρητορική, πειράματα. Αφετέρου στηρίζεται η οικογένεια. Είναι άλλο να φεύγεις στις 15:00 από τη δουλειά και άλλο στις 17:00» ανέφερε η κυρία Κεραμέως.

Video Loading...

Παραμένει η υποχρέωση rapid test για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς

Αναφορικά με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία χωρίς τη λήψη μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον έχει νοσήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ένα άλλο πολύ μεγάλο ποσοστό έχει εμβολιαστεί. «Πριν συνεδριάσει η επιτροπή ειδικών έγινε χαρτογράφηση των μέτρων που τηρούνται στην Ευρώπη. Παντού βλέπουμε μόνο συστάσεις. Αυτή είναι πλέον η τάση διεθνώς» τόνισε.

Η υπουργός εξήγησε, ωστόσο, ότι παραμένει η υποχρέωση για rapid test για τους ανεμβολίαστους καθηγητές -για τους μαθητές αίρεται η υποχρέωση- και ότι υπάρχει υπάρχει πρωτόκολλο απομόνωσης για 5 μέρες και υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για πέντε επιπλέον μέρες για την περίπτωση νόσησης μαθητή. Η Νίκη Κεραμέως προσέθεσε ότι «η πανδημία είναι μια δυναμική διαδικασία, την οποία παρακολουθούμε στενά με το Υπ. Υγείας, την επιτροπή Ειδικών και τον ΕΟΔΥ».

Μια μειοψηφία αντιδρά στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Η υπουργός Παιδείας δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις αντιδράσεις που εκδηλώνονται από φοιτητές έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. «Το θέμα του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος ταλανίζει την πανεπιστημιακή ζωή εδώ και πολλά χρόνια. Η πρώτη ρύθμιση που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη προέβλεπε την αποκατάσταση του ασύλου στην πραγματική του έννοια. Δεν μπορούσαν, έως τότε, να παρέμβουν οι Αρχές. Αυτό άλλαξε. Χάρη σε αυτόν τον νόμο σπάσαμε δεκάδες καταλήψεις, με τη συνεργασία ανάμεσα στην ΕΛ.ΑΣ και τις πρυτανικές Αρχές» ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

Η Νίκη Κεραμέως καταλήγοντας είπε ότι «το μέλημά μας είναι να αναβαθμίσουμε το ακαδημαϊκό περιβάλλον. Να μπορούν να επεμβαίνουν οι Αρχές. Καταφέραμε να έχουμε μόνο μεμονωμένες, ελάχιστες περιπτώσεις βίας. Στο ΑΠΘ μπήκε τέλος σε κατάληψη που διαρκούσε 34 χρόνια. Παλιά είχατε κάθε μέρα ρεπορτάζ για επεισόδια στα πανεπιστήμια. Θα υπάρχουν πάντα ισχνές, θορυβώδεις μειοψηφίες που αντιδρούν. Οι νόμοι, όμως, ψηφίζονται για να εφαρμόζονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ