Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για τον εκλογικό νόμο και τις προθέσεις του. Είπε ότι έχει δεχτεί εισηγήσεις για την αλλαγή του, αλλά ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι κωλοτούμπας». «Θα πορευτούμε με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο» υπογράμμισε. «Δεν είμαι κωλοτούμπας για να αλλάξει. Θα αλλάξει μόνο αν συμφωνήσει με αυτό το σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Έχω πει πολλές φορές ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Αυξάνει λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας. Στο 37-38% θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να πω ότι τον αλλάζω κατεβάζοντας κατά λίγο τον πήχη της αυτοδυναμίας γιατί έτσι θα εξασφαλίσουμε μεγαλύτερες πιθανότητες αυτοδυναμίας. Προτιμώ να αναλώσω το χρόνο μου να πείθω τους πολίτες γιατί στις μεθεπόμενες εκλογές πρέπει η χώρα να πετύχει μια ισχυρή κυβέρνηση μέσα από μία αυτοδύναμη ΝΔ.  Δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής.  Εκτός αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχτεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι βόμβα στα θεμέλια της σταθερότητας και συμφωνήσει από κοινού να αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο για να αποφύγουμε την κάλπη της απλής αναλογικής. Επειδή όμως δεν θα γίνει αυτό. Είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευτούμε στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο χωρίς να κάνουμε καμία αλλαγή. Έχω χτίσει σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες μέσα από τα λάθη μας και ειλικρινή μου διάθεση να γίνομαι καλύτερος. Δεν είμαι διατεθειμένος αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης να την υποθηκεύσω για κανέναν απολύτως λόγο».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ότι θα ήταν πολιτική τερατογένεση μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ ενώ τόνισε ότι κάποιοι επιθυμούν την πολιτική αστάθεια στη χώρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA