Μενού
  • Α-
  • Α+

Αμεση απάντηση δόθηκε από τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου στη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα γύρω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ και πιο συγκεκριμένα για την απόρριψη αιτήματος να διερευνηθεί στη Βουλή η υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη.

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Ρουμπάτης: Τι ήξερε ο Τσίπρας για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και πώς ενημέρωνε η ΕΥΠ τον τότε πρωθυπουργό

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου: «Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην Εξεταστική Επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ - επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης.  

ΥΓ: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει εξαρχής ότι είναι σταθερά υπέρ της σύγκλισης όλων των κοινοβουλευτικών οργάνων  σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής».

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Μπλοκάρει τη Βουλή, φοβάται τους βουλευτές του

Λίγο νωρίτερα, υπήρξε οργισμένη παρέμβαση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την απόρριψη αιτήματός του να διερευνηθεί στη Βουλή η υπόθεση παρακολούθησης του Χρήστου Σπίρτζη. Στην καταγγελία ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά του για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προχώρησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτοξεύοντας, παράλληλα, σφοδρά βέλη κατά του πρωθυπουργού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης Σπίρτζη, μετά την κατάθεση στον Άρειο Πάγο μηνυτήριας αναφοράς για μόλυνση του κινητού του με το λογισμικό Predator. Τώρα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε ότι το αίτημά του απορρίπτεται, με τον Αλέξη Τσίπρα να κατακεραυνώνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπογραμμίζοντας ότι «επιβεβαιώνει την ενοχή του» και ότι «φοβάται τους βουλευτές του».

«Φοβάται την αλήθεια. Φοβάται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές. Που ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που η κατάσταση στο «γαλάζιο» στρατόπεδο μοιάζει εκρηκτική και ολοένα και περισσότερα στελέχη παίρνουν αποστάσεις ή επικρίνουν τις κυβερνητικής μεθοδεύσεις στο μεγάλο σκάνδαλο.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F2142193179324468%2F&show_text=false&width=560&t=0

Μετά από πέντε ημέρες πληροφορήθηκα σήμερα από τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία απορρίπτει το αίτημά μου για έκτακτη σύγκληση της επιτροπής θεσμών, προκειμένου να ενημερωθούμε από τους καθ' ύλην αρμόδιους της ΕΥΠ για το εάν παρακολουθούσαν και τον Χρήστο Σπίρτζη, όπως τον κ. Ανδρουλάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πλέον ακόμα και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία.

Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο.

Φοβάται την αλήθεια.

Φοβάται την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές.

Που ο ένας μετά τον άλλον, δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής.

Ας γνωρίζει ότι όσα αρχεία και να καταστρέψει, όσα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα και να στήσει, τίποτα δε θα μείνει κρυφό. Απλά επιβεβαιώνει την ενοχή του. Και δεν θα γλυτώσει στο τέλος από τις ευθύνες του».