Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται πως βρίσκεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η τακτική του με την κλιμάκωση των προκλήσεων και των εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας, αρχίζει να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που ευχόταν ο πρόεδρος της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, οι προκλητικές δηλώσεις του ότι η Τουρκία θα έρθει «ξαφνικά ένα βράδυ» στην Ελλάδα έχει αρχίζει να δέχεται αρκετά πυρά στη γείτονα από μερίδα του Τύπου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του πρώην «δεξί χεριού» του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος διερωτήθηκε αν ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αντιμετωπίσει με το τραγούδι «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» την αλλαγή της ισορροπίας στους αιθέρες με την απόκτηση μαχητικών F-35 από την Ελλάδα.

«Αλλάζει σοβαρά η ισορροπία στους αιθέρες μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Η Ελλάδα θα πάρει τα F-35 και θα ενισχύσει περισσότερο την αεροπορία της, ενώ εμείς δεν θα έχουμε F-35. Το F-35 αυτή τη στιγμή διαθέτει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία της αεροπορίας σε όλο τον κόσμο», «θα το αντιμετωπίσετε με το τραγούδι ‘’θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ;’’» είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου που πλέον είναι πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου «Κόμματος του Μέλλοντος».

Αντίστοιχες δηλώσεις όμως έχουν αρχίσει να γίνονται και σε πολλά τουρκικά ΜΜΕ, με αναλυτές να αναφέρουν μάλιστα ότι η Άγκυρα ό,τι είναι να κάνει πρέπει να το κάνει τώρα πριν τα πράγματα χειροτερέψουν σε αμυντικό επίπεδο για την Τουρκία. Αναφέρουν ακόμη ότι τα F-35 μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να φτάσουν στην Τουρκία και να ξαναφύγουν «ξαφνικά ένα βράδυ» χωρίς καν εκείνοι να το αντιληφθούν, καθώς δεν εντοπίζονται από τα ραντάρ.

Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο Σελτσούκ Τεπελι παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Fox: «Αυτή η ιστορία με το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Νταβούτογλου με τα F-35 υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα! Επειδή συνέχεια λέμε ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’, μόνο που αυτά τα αεροσκάφη θα μπορούν να απογειωθούν από την Αθήνα, να έρθουν σε οποιοδήποτε σημείο της Τουρκίας, να επιστρέψουν και εμείς δεν θα το αντιληφθούμε. Τα ραντάρ δεν τα εντοπίζουν ενώ τα F-16. δεν είναι έτσι. Άρα, το ‘’ξαφνικά ένα βράδυ’’ σε εμάς είναι τραγούδι, όμως οι άλλοι θα το κάνουν πραγματικότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA