Μενού
  • Α-
  • Α+

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάθεση του τέως διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), Παναγιώτη Κοντολέοντα στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα.

Αναφορικά με τα όσα έχει καταθέσει σήμερα ο κ. Κοντολέων, υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το τι υποστήριξε για την παρακολούθηση στο τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, ο κ. Κοντολέων απάντησε σε ερώτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, λέγοντας ότι τα ηλεκτρονικά αρχεία για την εν λόγω επισύνδεση έχουν διαγραφεί, ενώ όσον αφορά το γραπτό αρχείο είτε έχει διαγραφεί είτε δεν υπήρξε ποτέ.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι η επισύνδεση ήταν παντελώς νόμιμη και πραγματοποιήθηκε για λόγους εθνικής ασφαλείας. Σε ερώτηση αν οι λόγοι εθνικής ασφαλείας σχετίζονται με την προσωπική ζωή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η απάντησή του ήταν αρνητική και συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας πως γνώριζε για την υπόθεση Ανδρουλάκη καθώς ήταν ο τελευταίος υπογράφων.

Στη συνέχεια, απαντώντας στις συνεχόμενες ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής, επανέλαβε ότι η επισύνδεση δεν είχε να κάνει με την προσωπική ζωή του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά με λόγους εθνικής ασφαλείας. Επίσης, ερωτήθηκε αν είχε ενημερωθεί για την επισύνδεση στο κινητό Ανδρουλάκη ο πολιτικός του προϊστάμενος, δηλαδή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, με την απάντησή του να είναι: «Οχι». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι οι σχέσεις του με τον Πρωθυπουργό ήταν τυπικές.

Οσον αφορά τις εταιρείες Intellexa και Krikel, ο κ. Κοντολέων επισήμανε ότι η ΕΥΠ δεν είχε καμία σχέση μαζί τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία συνεργασία με τον επιχειρηματία, Γιάννη Λαβράνο.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ σε καταστροφή του επίμαχου υλικού, ενώ απέρριψε την επισύνδεση για προσωπικούς λόγους χωρίς να επεκταθεί σε περαιτέρω πληροφορίες. Η κατάθεση του κ. Κοντολέοντα συνεχίζεται, ενώ όταν ολοκληρωθεί, σειρά να ανέβει για κατάθεση θα έχει ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA