Μενού
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ότι η Ελλάδα είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία έδωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, μέσω λακωνικής ανάρτησης στο Twitter. Συγκεκριμένα, η ρωσική πρεσβεία αναφέρει στο tweet της πως: «Η Ρωσία δεν έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα», ανεβάζοντας παράλληλα το σχετικό απόσπασμα από τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά χθες, Πέμπτη (15/9) στον ΑΝΤ1 πως «ζούμε σε μια περίοδο εξαιρετικά ανησυχητική. Είμαστε σε μια χώρα που έχει συγκεκριμένη απειλή εξ ανατολών, σε μια χώρα που είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία, λόγω της στάσης της με την Ουκρανία, σε μια χώρα που δέχεται ασύμμετρες απειλές». Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 11:53'' του παρακάτω βίντεο:

Στη συνέντευξη που παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΑΝΤ1 είχε αναφερθεί -μεταξύ άλλων- στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, όπου αναφορικά με δήλωσή της για τις ποινές που προβλέπονται για όσους δεν τηρήσουν το απόρρητο σημείωσε ότι «εγώ επικαλέστηκα τον ισχύοντα νόμο για όσους υπηρετούν στην ΕΥΠ. Δεν έχουν την ελευθερία που έχουμε εμείς οι υπόλοιποι. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο καλείται ο κ. Ανδρουλάκης να ενημερωθεί και μετά να κρίνει, αν θέλει ο ίδιος, να δημοσιοποιήσει τους λόγους της παρακολούθησης του».

Συμπλήρωσε πως «έτσι είναι ο νόμος. Μιλάμε για υπαλλήλους και οι υπάλληλοι πρέπει να τηρούν τους νόμους. Όταν λες πράγματα που είναι αλήθεια, κάποιοι ενοχλούνται. Είπαν ότι κούνησα το δάχτυλο και απείλησα. Μια εξήγηση του νόμου έκανα, για να εξηγήσω τις διαδικασίες, γιατί δεν οφείλει ο κάθε πολίτης να γνωρίζει τις διαδικασίες», ενώ σχετικά με της κλητεύσεις στην Εξεταστική Επιτροπή είπε πως η λίστα των μαρτύρων μπορεί να αλλάξει και να προστεθούν μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν.

Για τα ζητούμενα από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις παρακολουθήσεις είπε πως «πρώτος στόχος είναι να μάθουμε από πού έγινε αυτό το μεγάλο επιχειρησιακό λάθος. Ο δεύτερος είναι να καταλήξει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή για το ποια είναι τα θεσμικά μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε για να μην επαναληφθεί αυτό».

Σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε πως «πράγματι, δεν το ήξερε ο Πρωθυπουργός. Για να κάνεις ένα λάθος πρέπει να το ξέρεις. Το λάθος του Πρωθυπουργού ήταν η λάθος εκτίμηση του για τον επικεφαλής της ΕΥΠ και τη λανθασμένη κρίση που έδειξε ο τελευταίος και αυτός ήταν και ο λόγος της απομάκρυνσης του. Ο επικεφαλής της ΕΥΠ έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Ο κ. Δημητριάδης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη», τονίζοντας πάντως πως η ΕΥΠ είναι μια πολύτιμη υπηρεσία, κάνοντας αναφορά και στις απειλές από τον εξ ανατολών γείτονα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA