Μενού
  • Α-
  • Α+

Την οικονομική αποτίμηση των μέτρων που εξήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να κάνει ο καθηγητής και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, τονίζοντας πως όλο το πακέτο που αναφέρθηκε στη ΔΕΘ έχει κόστος, μέσα στην τετραετία, ύψους 45 με 46 δισ. ευρώ. Οπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ είναι ένα «πρόγραμμα μαμούθ, το μεγαλύτερο που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία των 86 ετών της ΔΕΘ» και σημείωσε πως μόνο για το πρώτο έτος τα όσα αναφέρθηκαν κοστίζουν 18 με 20 δισ. ευρώ ενώ χαρακτήρισε τις εξαγγελίες πως κινούνται στη λογική «Τσίπρα δώσ' τα όλα».

Διαβάστε ακόμη: Κώστας Σκρέκας για ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ: «Οχι άλλες αυταπάτες για την ενεργειακή πολιτική»

Το πακέτο που εξήγγειλε είναι 45 με 46 δισ. για όλη τη θητεία. Μόνο δε για τον πρώτο χρόνο είναι 18 με 20 δισ. Πρόκειτια για ένα πρόγραμμα μαμούθ και είναι ζήτημα πως θα τα εφαρμόσει» είπε αρχικά. Και ανέλυσε: «4 δισ. είναι τα αναδρομικά που θα δοθούν σε τρεις δόσεις. Επίσης τέσσερις φορές 900 εκατ. που είναι η 13η σύνταξη, φτάνουμε στα 8 δισ. Από εκεί και πέρα η ΑΤΑ σε μισθούς και συντάξεις είναι 1,8 δισ. ευρώ κάθε έτος. Κάπως έτσι φτάνουμε στα 9 με 10 δισ. μόνο για τα 4 από τα 79 μέτρα».

Αναφέρθηκε, δε, και στην επανεθνικοποίηση οργανισμών λέγοντας πως ήταν εκείνος που «ιδιωτικοποίησε ΔΕΗ, νερό και συγκοινωνίες, ενώ με τη συμφωνία με τους δανειστές τον Ιούνιο του 2018 απαγόρευσε σε όλες τις επόμενες κυβερνήσεις να επανεθνικοποιήσουν αγαθά δίχως τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA