Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε παραλήρημα διαρκείας φαίνεται πως βρίσκεται η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Αυτή τη φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί εκτόξευσε εκ νέου απειλές για εισβολή στην Ελλάδα, λέγοντας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι θα έρθουν μέρα, «για να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές σας». 

Διαβάστε ακόμη: Οργή στην Τουρκία για την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κύπρο - «Βράζει» με τους Αμερικανούς το καθεστώς Ερντογάν

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Μητσοτάκης δήλωσε αντί τη νύχτα, να έρθουμε μέρα. Ευχαρίστως και τρέχοντας θα έρθουμε να καλύψουμε τη μέρα σας, σαν να είναι νύχτα, και να σας κάνουμε να ξεπληρώσετε για τις παρενοχλήσεις σας με το αίμα και τις ζωές σας. Τότε δεν θα μπορέσουν να σας προστατέψουν ούτε τα αφεντικά σας ούτε οι συνεργάτες σας», είπε χαρακτηριστικά. 

Οργή και για την Κύπρο 

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ προχώρησαν στην άρση του εμπάργκο όπλων που είχε επιβληθεί στην Κύπρο το 1987, προκαλώντας την οργή της Τουρκίας. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του ηγέτη των τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ ο οποίος απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το αν «με την απόφαση αυτή οι ΗΠΑ, μετά τα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικοποιεί και την Κύπρο» και «μήπως μπορούμε να πούμε πως και αυτό το μέρος το μετατρέπουν σε αμερικανική βάση» Η απάντηση του Ερσίν Τατάρ είχε ως εξής: «Με αυτή την παροχή οπλικών συστημάτων θα ενισχύσουν τους Ελληνοκυπρίους και θα πουν στην Τουρκία "πρόσεχε!" κοίταξε να δεις υπάρχουν και τα οπλικά συστήματά μας και στην Κύπρο. Θα προειδοποίησουν την Τουρκία. Αυτό το γεγονός είναι ενοχλητικό για την Τουρκία».

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι δήλωσε για την απόφαση αυτή των ΗΠΑ ότι «η άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ είναι ατυχής και κοντόφθαλμη για την περιοχή. Η απόφαση αυτή, η οποία θα βλάψει την ειρήνη στην περιοχή και θα καταστήσει τη μη λύση μόνιμη, θα πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό. Τουρκία θα συνεχίσει να εκπληρώνει με αποφασιστικότητα την ευθύνη που έχει ως εγγυήτρια χώρα για ένα περιβάλλον ειρήνης και ηρεμίας στο νησί».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA