ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19/09/2022 18:46

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέτισε φόρο τιμής

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια μετέβη στο Westminster Hall, όπου απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέτισε φόρο τιμής
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στην εξόδιο ακολουθία της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στο Αββαείο του Westminster, στο Λονδίνο, και στη δεξίωση που παρατέθηκε, αμέσως μετά, από τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι. Η κυρία Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους επίσημους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια μετέβη στο Westminster Hall, όπου απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα Βασίλισσα.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Το εκθαμβωτικό στέμμα με τους 3.000 πολύτιμους λίθους πάνω στο φέρετρό της

Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ, κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας, υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση. Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εδραίωσε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς στην πορεία της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Τα αισθήματα αγάπης και σεβασμού, που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου, θα την συνοδεύουν για πάντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΗΔΕΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ