ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20/09/2022 09:33

Σκρέκας: Ερχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Μηδενικές πιθανότητες για διακοπή ρεύματος

O Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα για την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών έως το τέλος του χρόνου το οποίο απευθύνεται σε νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες - Τι είπε για την επιδότηση σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σκρέκας: Ερχεται επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες - Μηδενικές πιθανότητες για διακοπή ρεύματος
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Πρόγραμμα επιδότησης για τοποθέτηση ηλιακών θερμοσιφώνων προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ ξεκαθάρισε πως οι πιθανότητες να προβεί το κράτος σε διακοπές ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι ελάχιστες. Ο Κώστας Σκρέκας επιβεβαίωσε ότι αναζητούνται τρόποι για να εξοικονομηθεί ενέργεια στο μέλλον και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες αποτελούν μία λύση, η οποία θα πριμοδοτηθεί στο επόμενο διάστημα. Ο υπουργός δεν είπε κάτι περισσότερο, καθώς το σχέδιο βρίσκεται στα σκαριά, ωστόσο, τόνισε ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης να επιδοτήσει την ενέργεια περαιτέρω.

Παράλληλα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ακόμη στο πρόγραμμα για την τοποθέτηση 250.000 φωτοβολταϊκών έως το τέλος του χρόνου το οποίο απευθύνεται σε νοικοκυριά, αγρότες και επαγγελματίες. Από τα 250.000 πάνελ, τα 150.000 θα τοποθετηθούν στις στέγες νοικοκυριών, τα 75.000 θα αφορούν αγρότες και τα 75.000 επαγγελματίες.

Video Loading...

«Σχεδόν μηδενικές» οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος

«Στη ζωή και όταν μαίνεται ένας πόλεμος συμβατικός και ενεργειακός, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα, αλλά επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ μικρές αυτές οι πιθανότητες, σχεδόν μηδενικές» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση ώστε αφενός να μην υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης τον χειμώνα, αφετέρου να φτάνει στους καταναλωτές όσο το δυνατόν φθηνότερο τόσο το ρεύμα όσο και το φυσικό αέριο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε οι κινήσεις είναι σε τρεις άξονες, σε τρεις μεγάλους στόχους:

  • Να διασφαλιστούν προσιτές τιμές ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
  • Να ληφθούν ρυθμιστικές αποφάσεις για την αποσύνδεση της τιμής φυσικού αερίου από της ηλεκτρικής ενέργειας
  • Να διασφαλιστεί η επάρκεια εφοδιασμού
Video Loading...

Από εκεί και πέρα, διαβεβαίωσε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90& με 94% των αυξήσεων και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και εάν πρόκειται για κύρια ή μη κύρια κατοικία. Εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στην δεύτερη και την τρίτη. «Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους», είπε ο υπουργός Ενέργειας.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το φυσικό αέριο τόνισε ότι η στήριξη θα είναι τέτοια που να καθιστά πιο προσιτή την τιμή αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι όπως ήταν προ κρίσης, καθώς η τιμή έχει αυξηθεί κατά 7 με 10 φορές σε 1,5 χρόνο. Μάλιστα σημείωσε πως το φετινό καλοκαίρι παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 22%, 14%, 14% σε σχέση με την περσινή κατανάλωση, του μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ