Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να χορηγηθεί επίδομα θέρμανσης και την 31η Δεκεμβρίου, άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Πιθανόν να χρειαστεί η επέκταση στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και μετά την 31η Δεκεμβρίου» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 λίγες ώρες μετά την κατάθεση της τροπολογίας για την επιδότηση του πετρελαίου στην αντλία που θα φτάσει ως και τα 25 λεπτά το λίτρο. 

Διαβάστε ακόμη: Πετρέλαιο θέρμανσης: Μείωση που φτάνει και τα 25 λεπτά μετά τις παρεμβάσεις

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας ρωτήθηκε για το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης και εάν θα υπάρξει Fuel Pass-3, απάντησε πως «δεν έχει πει κάτι ο πρωθυπουργός και σας θυμίζω ότι έχει πέσει σημαντικά η τιμή των καυσίμων». Για το ενδεχόμενο να μειωθεί περαιτέρω η προκαταβολή φόρου 80% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, είπε πως «δεν έχουμε άλλα περιθώρια, δεδομένου ότι πρέπει να επιδοτούμε το ηλεκτρικό ρεύμα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Μιλώντας δε γενικότερα, είπε ότι η Ελλάδα, σύμφωνα με την Κομισιόν, έχει διαθέσει για την ενεργειακή κρίση τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη, ενώ για τον Δεκέμβριο η παρέμβαση ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ανέφερε ότι το αργότερο την προσεχή Δευτέρα θα καταβληθούν τα ποσά από τις εκκρεμότητες για το Power Pass του Ιουνίου και του προηγούμενου εξαμήνου, οι οποίες υπήρχαν από έναν πάροχο ενέργειας.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA