Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί στο Ιράν που συνελήφθη βίαια μπροστά στα μάτια του αδερφού της σχολίασε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Αρης Πορτοσάλτε. Η Μαχσά Αμινί σύρθηκε από τους Ιρανούς αστυνομικούς επειδή κάποιες τούφες των μαλλιών της έβγαιναν από την χιτζάμπ της και γι' αυτό ο Αρης Πορτοσάλτε ανέφερε: «Πριν από κάποιες μέρες στο Ιράν, σε αυτή την αθλιότητα του θεοκρατικού αυταρχικού καθεστώτος, δολοφονήθηκε ένα κορίτσι 22 ετών. Δολοφονήθηκε επί της ουσίας δια ξυλοδαρμού από τη θρησκευτική αστυνομία. Τιμώ την Ιστορία του Ιράν αλλά αυτό το αυταρχικό καθεστώς φέρνει εμετό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμηΙράν: Γράφουν Ιστορία οι γυναίκες στο όνομα της Μαχσά Αμινί - Πετάνε τις μαντίλες και βγαίνουν δυναμικά στους δρόμους

Και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να βγάλω την απέχθειά μου για οτιδήποτε αφορά στο να πεις στη σύζυγό σου, στην κόρη σου, σε οποιαδήποτε γυναίκα ότι θα φοράς μαντίλα για να κυκλοφορείς στον δρόμο. Πρόκειται περί καταπίεσης της ανθρώπινης υπόστασης. Εκεί δολοφονήθηκε ένα κορίτσι και βλέπω ότι φουντώνει ένα κίνημα και έχω την αίσθηση ότι θα υποκλιθούμε στη γυναίκα, που θα ξεκινήσουν την αρχή του τέλους γι' αυτή την αθλιότητα». 

Ο Αρης Πορτοσάλτε, όμως, τοποθετήθηκε για το θέμα και πολιτικά, λέγοντας: «Εχω μια παρατήρηση για κάτι αριστερούλικες οργανώσεις που δεν είπαν κουβέντα για τη δολοφονία ενός κοριτσιού από το άθλιο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν». Σε αυτό το σημείο ο παρουσιαστής της εκπομπής «Σήμερα», Δημήτρης Οικονόμου, απάντησε: «Κανείς δεν συμφωνεί με αυτή την αδικία». Από την πλευρά του, πάντως, ο Ακης Παυλόπουλος, θέλοντας να «τσιγκλήσει» τον Αρη Πορτοσάλτε, τον ρώτησε: «Γιατί έβγαλε ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία και δεν το είδαμε;», με τον δημοσιογράφο να απαντά: «Τα γυναικεία τμήματα της Νέας Δημοκρατίας κοιμούνται όρθια, θα το πω πρώτος».