Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε στο αστυνομικό προσωπικό των υπηρεσιών ασφαλείας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με μια δήλωση που έκανε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την έξαρση της παιδικής εγκληματικότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε την δημιουργία «νέας διεύθυνσης για την παραβατικότητα των ανηλίκων», υπηρεσία που όμως υπάρχει και λειτουργεί σε όλες της Διευθύνσεις Ασφάλειας της χώρας από την δεκαετία του ’90!

Διαβάστε ακόμηΚουσουλός για Κούγια: «Με την τακτική του αυτή η Πισπιρίγκου δεν θα ξαναδεί το φως της μέρας»

Συγκεκριμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Έχουμε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και ενημέρωσης με τη σχολική κοινότητα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Παράλληλα, πολύ σύντομα θα δημιουργήσουμε και ειδική διεύθυνση για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων. Κακά τα ψέματα, όμως, η έξαρση είναι πολύ μεγάλη και τα περιστατικά είναι πραγματικά εκατοντάδες». Μετά τη δήλωση αυτή, υπήρξαν απορίες από αστυνομικούς που υπηρετούν στις Υποδιευθύνσεις και στα Τμήματα Προστασίας Ανηλίκων σε όλη την χώρα, οι οποίοι αναρωτήθηκαν για το εάν ο αρμόδιος υπουργός γνωρίζει την λειτουργία των υπηρεσιών αυτών. Ειδικά για την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, η οποία είναι και η πιο οργανωμένη και στελεχωμένη με έμπειρους αξιωματικούς και ειδικούς ψυχολόγους, διατυπώθηκε και μια σειρά καταγγελιών σχετικά με τη διαχείριση του δυναμικού της.

Στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων υπάρχουν δύο Τμήματα: Αυτό για την Προστασία Ανηλίκων, παιδιών δηλαδή που πέφτουν θύματα βίας ή εγκατάλειψης, και αυτό της Δίωξης Παραβατικότητας Ανηλίκων που αναλαμβάνει δράση στις περιπτώσεις που δράστες βίαιων ενεργειών και ποινικών αδικημάτων είναι ανήλικοι. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, στην Υποδιεύθυνση υπηρετούν συνολικά 75 αστυνομικοί, όμως σχεδόν σε καθημερινή βάση χρησιμοποιούνται μέχρι και 50 από αυτούς ως ενίσχυση στην Κρατική Ασφάλεια, δηλαδή σε φυλάξεις «στόχων» και κυρίως κτηρίων και σε περιπολίες αντίστοιχου αστυνομικού ενδιαφέροντος. Από αυτά τα δεδομένα προέκυψε και η αντίδραση των αστυνομικών στη δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου, περί δημιουργίας «ειδικής διεύθυνση προστασίας ανηλίκων», αφού, όπως λένε, από την στιγμή που δεν μπορεί λόγω της αφαίμαξης του προσωπικού να λειτουργήσει η υπάρχουσα, με ποια λογική το Υπουργείο προτίθεται να δημιουργήσει μια καινούργια και σε ποιες βάσεις.   

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA