Στις 7,7 μονάδες βρίσκεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco για το δελτίο ειδήσεων του Alpha. Η δημοσκόπηση έγινε από τις 19 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου και πήραν μέρος σε αυτή 1.001 άτομα. Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό: 29% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 20% τον Αλέξη Τσίπρα, 27% κανέναν, 6% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 3% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 2% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 3% τον Γιάννη Βαρουφάκη, 10% ΔΞ/ΔΑ.
Διαβάστε ακόμη: Θεοδωρικάκος: «Μυθεύματα τα τουρκικά fake news για στρατόπεδα τρομοκρατών στο Λαύριο»
Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, το ΠΑΣΟΚ 11,6%, 5,4%, 4,2% η Ελληνική Λύση, 3,1% το ΜέΡΑ25, 2,1% Έλληνες για την Πατρίδα, 5,6% άλλο κόμμα, 14,5% αναποφάσιστοι.
ΔΕΘ, υποκλοπές και τι κυβέρνηση θα φέρει τη σταθερότητα
Για το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 15% λίγο, 5% πολύ. Για το πόσο έπεισαν τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: 44% καθόλου, 23% αρκετά, 17% λίγο, 4% πολύ. Για το πώς κρίνουν οι πολίτες τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη στην υπόθεση των υποκλοπών: 28% αρνητικά, 37% θετικά, 35% ΔΞ/ΔΑ. Στο ερώτημα το αν πιστεύουν πως η σταθερότητα στη χώρα προϋποθέτει αυτοδύναμες κυβερνήσεις ή αν η σταθερότητα μπορεί να επιτευχθεί με κυβερνήσεις συνεργασίας, το 49% απάντησε «κυβερνήσεις συνεργασίας», 37% «αυτοδύναμες», 14% «ΔΞ/ΔΑ».
- Τρίκαλα: Τα δύο σενάρια της φονικής έκρηξης και οι καταθέσεις των μαρτύρων
- Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Ώρα πληρωμής για τους συνταξιούχους
- Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι από τα Ίμια
- Ηλιάδη κατά Τσαφούλια με φόντο τις αμβλώσεις: «Με τρομάζεις με τα τέρατα που βγάζεις από το στόμα σου»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.