Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι αξιωματούχοι με νέες απειλές κατά της Ελλάδας. Μετά τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Αμυνας της γείτονα, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος εξαπέλυσε τις γνωστές κατηγορίες κατά της Αθήνας, σημειώνοντας: «H Eλλάδα αποτελεί το πιο ξεκάθαρο παράδειγμα της κακής γειτονίας. Δυστυχώς συνεχίζει με προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική και συνεχίζει επίσης την επεκτατική και επιθετική πολιτική. Η Ελλάδα είναι αυτή που αυξάνει την ένταση, με θράσος κατηγορεί την Τουρκία. Αυτό είναι υποκρισία, είναι διπρόσωπη στάση. Αυτός ο κακός γείτονας που με κάθε ευκαιρία μας κατηγορεί στους άλλους τηρεί εχθρική στάση απέναντι μας».

Διαβάστε ακόμηΣυρίγος για Τουρκία: «Θέλουν να μας ωθήσουν να ρίξουμε τον πρώτο πυροβολισμό»

Εκτός ελέγχου ο Χουλουσί Ακάρ 

Ο Χουλουσί Ακάρ ξέφυγε στην ομιλία του με προκλητικό τόνο, λέγοντας: «Βάζουν στην άκρη τις Συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων και συσσωρεύουν όπλα στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Με την πρόκληση κάποιων και δυστυχώς με τη συνεννόηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέλαβε τον ρόλο ενός κακομαθημένου παιδιού, τροφοδότησε την αστάθεια στην περιοχή με πρωτόγνωρες, παράλογες και υπερβολικές απαιτήσεις και πρακτικές και σπατάλησε τους πόρους των δικών της ανθρώπων σε μια μάταιη προσπάθεια να πάρουμε τα όπλα μόνο και μόνο από ανησυχία για το πολιτικό τους μέλλον».

Μάλιστα, ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε: «Επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας, κατηγορώντας την Τουρκία για επεκτατισμό και μιλάει με μεγάλη αλαζονεία για "Νεο-Οθωμανική πολιτική", δημιουργούν πλασματικές συμμαχίες και παραχωρεί τα εδάφη της, και μετά κρύβεται πίσω απο τους άλλους και επιχειρεί να μας δείξει πυγμή, αφαιρεί τα δικαιώματά της τουρκικής μειονότητάς τους και αγνοώντας την τουρκική ύπαρξη, προσπαθεί να τους εκφοβίσει με πολιτικές αφομοίωσης και πιέσεις, διαπράττοντας συνειδητή γενοκτονία ταυτότητας».

Συνεχές το παραλήρημα των Τούρκων με fake news

O Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε για μία ακόμη φορά τα fake news για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «συνεργάζονται με τρομοκρατικές οργανώσεις και τους παρέχουν κάθε είδους υποστήριξη, απωθούν ανελέητα τους πρόσφυγες, βυθίζουν τις βάρκες τους στα κρύα και σκοτεινά νερά του Αιγαίου». Και η επιθετική ρητορική του Ακάρ ολοκληρώθηκε με την επανάληψη όσων είχε πει ο Ερντογάν από τον ΟΗΕ: «Η μάστιγα των αθώων ανθρώπων στηρίζεται στους Έλληνες πολιτικούς. Όπως δήλωσε και ο πρόεδρός μας, οι διεθνείς θεσμοί θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις στην Ελλάδα που έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και να πουν «σταματήστε» σε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Aυτοί οι υποκριτές δεν παίρνουν μαθήματα από την Ιστορία. Μπορεί να ξέχασαν ποια ήταν η μοίρα τους όταν έστειλαν τα παιδιά τους σε αυτές τις χώρες πριν από 100 χρόνια με ενθουσιασμό για περιπέτεια, αλλά μπορεί να ξέχασαν ότι κάποιοι λάτρεις της περιπέτειας άφησαν την τελευταία τους πνοή στην κρεμάλα, αλλά ας σας το θυμίσουμε στο όνομα της καλής γειτονίας. Συνειδητοποιήστε τη σοβαρότητα αυτής της δουλειάς. Σταματήστε να πηγαίνετε με λάθος δρόμο. Αποφύγετε τις προβοκάτσιες που θα προκαλέσουν καταστροφή. Μην κατεβείτε στο πηγάδι με το σχοινί κάποιου άλλου».

Φράγκος: Να έχουμε τον νου μας - Ο Ερντογάν αναζητά νομιμοποίηση 

Πάντως, τις ανησυχίες του για την κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής των Τούρκων εξέφρασε στην ΕΡΤ ο Φράγκος Φραγκούλης, στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ. Ο στρατηγός  ανέφερε ότι τον προβληματίζει το σημερινό Συμβούλιο Ασφαλείας, από το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος θα αναζητήσει επιπλέον εξουσιοδότηση για τις όποιες ενέργειες αποφασίσει να κάνει.

Οι Τούρκοι, όπως τόνισε ο Φράγκος Φραγκούλης, έχουν κλιμακώσει με τη ρητορική τους. Μιλώντας για την κρίση των Ιμίων, υπενθύμισε ότι η Τανσού Τσιλέρ ενήργησε αυτόνομα. «Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν έγινε ποτέ Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ισμαήλ Χακί Καρανταγί βρισκόταν στο ραντάρ στον Όλυμπο της Προύσας, και επειδή η Τανσού Τσιλέρ είχε σοβαρά προβλήματα με τον σύζυγό της, ο οποίος κατηγορείτο για εμπόριο πυρηνικών υλικών, δημιούργησε τότε εκείνη η κρίση».

Ο Ερντογάν λειτουργεί απολυταρχικά

Αναλύοντας την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία ενόψει των αμφίρροπων εκλογών τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε το νου μας. Να δούμε τι θα αποφασίσουν στο Συμβούλιο Ασφαλείας και που μας οδηγούν». Αναφερόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που όπως είπε «λειτουργεί αυταρχικά και απολυταρχικά» τόνισε ότι «θέλει να έχει την εξουσιοδότηση των ανθρώπων στο Συμβούλιου Ασφαλείας».

Σχολιάζοντας τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους κινδύνους που διατρέχουμε λόγω της έντασης που προκαλεί η Τουρκία υποστήριξε ότι πρέπει «να είμαστε σε εγρήγορση». Όσον αφορά το γεωστρατηγικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί για την Τουρκία, δήλωσε ότι o Eρντογάν αισθάνεται ότι πανταχόθεν οι Αμερικανοί τους περισφίγγουν. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «στις 21 Σεπτεμβρίου η βοηθός υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Celeste Wallander μετέβη στο Ερμπίλ την πρωτεύουσα του Κουρδιστάν στο Ιράκ και υπέγραψε νέα συμφωνία με τον υπουργό Υπεύθυνο για θέματα Πεσμεργκά (οι μαχητές του Ιράκ) για την αντιμετώπιση του ISIS όχι μόνο στο Ιράκ, αλλά και στη Συρία. Αυτό συνεπάγεται ότι ενοχλούνται διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η παρουσία των Αμερικανών δεν τους επιτρέπει να προβούν σε οποιεσδήποτε πράξεις εντυπωσιασμού.

Όταν, μάλιστα και ο ίδιος ο Πούτιν τους είπε ότι ξεχάστε την βόρεια Συρία». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «η αντίδραση του εναντίον της Ελλάδος και των Ηνωμένων Πολιτειών έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο όχι μόνο για εμάς, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα που συμβαίνουν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA