Μενού
  • Α-
  • Α+

«Κανείς δεν ανέχεται τέτοια κατάσταση. Πιστεύω ότι όλοι ως κοινωνία και πολιτεία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο MEGA, με αφορμή τις συλλήψεις των αστυνομικών στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου. «Το αντιμετωπίσαμε ως Υπουργείο και ως Αστυνομία. Να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση. Πολλές οικογένειες δεν μπορούν να στηρίξουν την ενοικίαση δωματίων και όμως αυτές οι φοιτητικές εστίες εδώ και χρόνια έχουν μετατραπεί σε ορμητήρια βίας, σε χώρους που έχουν κίνδυνο τα παιδιά που μένουν εκεί πέρα. Η Αστυνομία διεξήγαγε με αποτελεσματικότητα την επιχείρηση. Θα προσφέρουμε ασφάλεια στα παιδιά, στους φοιτητές, τους καθηγητές. Σεβόμαστε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Διαβάστε ακόμηΖωγράφου: «Θα κάρφωνε το κατσαβίδι στην καρωτίδα μου» λέει η ανθυπαστυνόμος που πυροβόλησε τον «Εσκο»

«Οι πράξεις της δεν έχουν σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού»

Ερωτώμενος σχετικά με τη δόκιμη αστυνομικό που συνελήφθη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε: «Είχαμε μια αστυνομική επιχείρηση για δύο ημέρες, που εξαρθρώθηκαν τρεις εγκληματικές οργανώσεις, με 32 συλλήψεις για εμπόριο ναρκωτικών, όπλα, ληστείες, οι πολίτες που με ακούν ξέουν τι λέω. Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί. Οι πράξεις της (σ.σ. δόκιμης αστυνομικού) είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες δεν έχει καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες. Δεν θέλω να επηρεάσω διαδικασίες. Αν ισχύουν όσα έχουν καταγγελθεί, υπάρχει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Άνθρωπος που μετέδιδε πληροφορίες για τη δράση της Αστυνομίας στους κακοποιούς δεν μπορεί να έχει σχέση με την Αστυνομία».

Τέλος, σχετικά με την κριτική που δέχεται από φοιτητικές οργανώσεις για την επέμβαση της Αστυνομίας, ανέφερε: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης και με οποιαδήποτε ιδεολογία, να σκέφτεται λογικά και να μην έχει πει μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία για την παρέμβαση που έκανε στις εστίες. Τα παιδιά μας κινδυνεύουν όταν συμβιώνουν με εγκληματίες. Δεν μπορεί να μην ενοχλείται κάποιος από αυτό. Και να ενοχλούνται από την επέμβαση της Αστυνομίας. Αστυνομία είναι θα επέμβει».