Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουρισμός, ψηφιακή μεταρρύθμιση, αμυντική θωράκιση και εξωτερική πολιτική αποτελούν τις 4 πιο επιτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Οι πολίτες επιβεβαιώνουν το φετινό success story του ελληνικού τουρισμού το οποίο ήδη αποτυπώνεται στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΛΣΤΑΤ.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 8,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - Μεγαλώνει η ψαλίδα στην «εκτίμηση ψήφου»

Αλλωστε, το γεγονός ότι φέτος η Ελλαδα «βούλιαξε» από τουρίστες, ο κόσμος άρχισε να το διαπιστώνει από την άνοιξη, και ενώ βρισκόμαστε στο τέλος Σεπτεμβρίου, οι ταξιδιωτικές ροές παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι προσπάθειες του Βασίλη Κικίλια να ενισχύσει μέσω του τουρισμού την οικονομία της χώρας απέδωσαν καρπούς- και με το παραπάνω- και μάλιστα σε μια πολύ δύσκολη χρονιά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης.

Τα μέγιστα, όμως, έχουν αποδώσει και οι προσπάθειες του Κυριάκου Πιερρακάκη, ο οποίος εδώ και 3 χρόνια εργάζεται διαρκώς για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και αδιαμφισβήτητα τα έχει καταφέρει. Οι πολίτες βλέπουν συνεχώς την καθημερινότητα τους να αλλάζει και τη ζωή τους να γίνεται πολύ πιο εύκολη χωρίς προσκόμματα και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Τέλος, καμία έκπληξη δεν προκαλεί ότι την 4αδα των πιο επιτυχημένων επιδόσεων της κυβέρνησης συμπληρώνουν οι τομείς της αμυντικής θωράκισης της χώρας και της εξωτερικής πολιτικής. Οι Eλληνες πολίτες, ανέκαθεν θεωρούσαν ότι η προάσπιση των εθνικών εθνικών συμφερόντων αποτελούν ύψιστη υποχρέωση κάθε κυβέρνησης και παρακολουθούν στενά αυτά τα θέματα. Πολλώ δε μάλλον τα τελευταία χρόνια που τα προβλήματα που προκαλεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ωστόσο, Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιώτοπουλος έχουν καταφέρει με αποφασιστικότητα, πυγμή αλλά και διπλωματία να ανταπεξέλθουν άριστα στις αλλεπάλληλες κρίσεις, κάτι που άλλωστε οι πολίτες το εκφράζουν και στις δημοσκοπήσεις, κατατάσσοντάς τους σταθερά στις πρώτες θέσεις με τους πιο δημοφιλείς υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.