ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30/09/2022 18:30

Μητσοτάκης για Ρωσία: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας

Να καταδικάσει την προσάρτηση των 4 κατεχόμενων περιοχών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, έσπευσε να πράξει ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Μητσοτάκης για Ρωσία: Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας
Πηγή: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Ανάγνωση:

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας» τόνισε σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτημένες στη Ρωσία κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.

«Δεν θα αναγνωρίσουμε ποτέ την παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενων εδαφών της Ουκρανίας . Η Ρωσία υποσκάπτει τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στα αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την απόφαση προσάρτησης κατεχομένων, από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, εδαφών της Ουκρανίας (Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα) στη Ρωσική Ομοσπονδία, καταδίκασε νωρίτερα με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας. Οπως τονίζει, η απόφαση αυτή είναι παράνομη, καθώς αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, και άκυρη και διαμηνύει πως η Ελλάδα δεν την αναγνωρίζει.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζει, ως βασική αρχή, την κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Επιπροσθέτως, διαμηνύει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για την απονομή δικαιοσύνης, καθώς και για την προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία δοκιμάζεται ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ