Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, σχολίασε το «αποτύχαμε παταγωδώς» του Σωτήρη Τσιόδρα, υποστηρίζοντας ότι αφορά την επιστημονική κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε ως εξής: «Ο στενός σύμβουλος του πρωθυπουργού για την πανδημία δήλωσε πριν από λίγες μέρες πως η επικοινωνία κινδύνου χρειάζεται ειδική ομάδα, συνεργασία, να ανιχνεύεις τι χρειάζεται το κοινό σου, κάτι που αποτύχαμε παταγωδώς. Αποτύχαμε γιατί σταματήσαμε να εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμπιστευόμασταν την ιδεοληψία μας. Σας έχει ενημερώσει ο κ. Τσιόδρας για τις απόψεις του; Σε τι αποτύχαμε κ. εκπρόσωπε;».
Τότε ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε την απάντηση: «Μα νομίζω ότι το περιέγραψε ο ίδιος ο κ. Τσιόδρας, κατά την άποψή του, στην "επικοινωνία κινδύνου" από την πλευρά της επιστημονικής κοινότητας. Ήταν μια επιστημονική διάλεξη που έκανε και που πολύ αναλυτικά αναφέρθηκε σε αυτό το συγκεκριμένο πράγμα. Γιατί να μας ενημερώσει; Ήταν σαφής… κατά την άποψή του». Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχολίασε την επίμαχη φράση του κ. Τσιόδρα, λέγοντας ότι «αναφερόταν στην πολυφωνία που υπήρξε κάποια στιγμή στον επιστημονικό χώρο».
- «Λύγισε» ο Τάκης Ζαχαράτος πάνω από το φέρετρο της Μαρινέλλας - Κλίμα συγκίνησης στο λαϊκό προσκύνημα
- Με αφρικανική σκόνη θα καλυφθεί η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
- «Σε εμένα μιλάτε»: Έντονος εκνευρισμός on air - Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι ο Τάκης Χατζής
- Ο τραγικός θάνατος του Μπράντον Λι στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.