Μενού
  • Α-
  • Α+

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ρίξει το φταίξιμο στην Ελλάδα για τις τουλάχιστον ντροπιαστικές εικόνες με τους 92 μετανάστες στον Εβρο πέφτει στο κενό. Κι αυτό γιατί η Frontex παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδας για τους 92 μετανάστες, που εντόπισαν άνδρες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης της ΕΛ.ΑΣ. και της Frontex, γυμνούς και με χτυπήματα στις Φέρες Εβρου. Την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου η εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης, Paulina Bakula, δήλωσε από την Πολωνία ότι «οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν σχεδόν γυμνοί και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα» και πρόσθεσε ότι οι αξιωματικοί της Frontex συνεργάστηκαν με τις ελληνικές Αρχές, για να παράσχουν στους μετανάστες - κυρίως Αφγανούς και Σύρους - άμεση βοήθεια. Ανέφερε επίσης ότι ο οργανισμός είχε ενημερώσει τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων της υπηρεσίας για πιθανή παραβίαση δικαιωμάτων.

Η ανακοίνωση της Frontex για τους 92 μετανάστες στον Εβρο

Με ανακοίνωσή της η Frontex σημειώνει πως υποστηρίζει τις ελληνικές Αρχές και υπογραμμίζει ότι αρκετοί μετανάστες βρέθηκαν με εμφανή τραύματα. «Στις 14 Οκτωβρίου, μόνιμοι αξιωματικοί της Frontex που περιπολούσαν στην περιοχή του Έβρου υποστήριξαν τις ελληνικές Αρχές στη διάσωση μεγάλης ομάδας μεταναστών που πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία. Οι αξιωματικοί της Frontex ανέφεραν ότι οι μετανάστες βρέθηκαν χωρίς ρούχα και ορισμένοι από αυτούς με εμφανή τραύματα. οι αξιωματικοί, μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, παρείχαν άμεση βοήθεια στους μετανάστες. Ο οργανισμός ενημέρωσε επίσης τον υπεύθυνο θεμελιωδών δικαιωμάτων του Frontex για πιθανή παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η γρήγορη αντίδραση στο περιστατικό κατέδειξε τον υψηλό επαγγελματισμό των ελληνικών Αρχών και την ομαλή συνεργασία με τη Frontex».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA