Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας χρόνος συμπληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 25 Οκτωβρίου από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και την Κυριακή η οικογένειά της τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Παρόντες πέρα από τους οικείους της, τον σύζυγός της Ανδρέα Τσούνη και τα παιδιά της Αιμιλία, Γιώργος και Κατερίνα, ήταν δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανάμεσά τους ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε σε δηλώσεις του για την απουσία της Φώφης Γεννηματά: «Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την τραγική απώλεια της προέδρου μας Φώφης Γεννηματά. Η απουσία της μεγάλη για την οικογένειά της, για τον κοινοβουλευτικό βίο και για την παράταξή μας. Όμως παραμένει πυξίδα η παρακαταθήκη της, για το ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη πορεία, για πολιτικές που θα έχουν επίκεντρο πάντοτε τον άνθρωπο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το Α’ Νεκροταφείο πήγε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη όπου από χθές βρίσκεται η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, διενεργώντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο προκειμένου να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της, Ευάγγελο Φιλόπουλο, για την προσφορά του στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία ως γνωστόν συνέδραμε πάντα τις προσπάθειες της Εταιρείας για την ευαισθητοποίηση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

«Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και τον Πρόεδρο, κ. Ευάγγελο Φιλόπουλο, που στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έδωσαν τη δυνατότητα σε δεκάδες γυναίκες να κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστογραφίας. Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι ο άνθρωπος, γι’ αυτό θεωρούμε ότι ιδιαίτερα όσον αφορά τον καρκίνο, ο προληπτικός έλεγχος πρέπει να είναι ένα δημόσιο αγαθό. Να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.