Μενού
  • Α-
  • Α+

Την παρέμβαση της ειδικής γραμματείας για την προστασία ζώων συντροφιάς που έχει συσταθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, προκάλεσε η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την οικογένειά του το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο κι ανάρτησε σχετικό βίντεο από το σόου-βασανιστήριο που γίνεται με τα δελφίνια, κάτι το οποίο είναι παράνομο και μάλιστα έχει ανακληθεί και η άδειά του από το 2020!

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς που συστάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επενέβη κι επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ειδική Γραμματεία «επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση οπτικοακουστικού υλικού με δελφίνια που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «πραγματοποιείται και σχετικός έλεγχος στο σημείο  από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ», ενώ υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 του νόμου «απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA