Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το καλάθι του νοικοκυριού, που έκανε πρεμιέρα χθες στα ράφια των σούπερ μάρκετ και για το πώς θα ωφεληθούν οι καταναλωτές από τον ανταγωνισμό των εταιρειών μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Aδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός επισκέφθηκε χθες, Τρίτη, όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ για να συγκρίνει τις τιμές των προϊόντων.

Πολλοί ήταν οι καταναλωτές που απογοητεύτηκαν, καθώς περίμεναν μεγαλύτερες εκπτώσεις στα προϊόντα, ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως τα προϊόντα που βρίσκονται στο καλάθι του νοικοκυριού έχουν τιμές Αυγούστου. «Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι θα έρθει να νικήσει τον πληθωρισμό ή να αλλάξει την κατάσταση στην αγορά. Τι μπορεί να κάνει το καλάθι; Μπορεί να φτιάξει ένα χώρο όπου το σύνολο των προϊόντων συνθέτουν τα βασικά είδη για να λειτουργήσει ένα σπίτι, άρα αγοράζοντας αυτά τα 51 προϊόντα το σπίτι σου λειτουργεί, και σε αυτά τα προϊόντα στο σύνολό τους έχεις καλύτερες τιμές» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Στη συνέχεια ο υπουργός υπογράμμισε πως ο ανταγωνισμός των εταιρειών με το καλάθι του νοικοκυριού θα ωφελήσει τους καταναλωτές. «Το καλάθι του νοικοκυριού βάζει τις αλυσίδες και τη βιομηχανία να ανταγωνιστούν μεταξύ τους σε ένα πεδίο και έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να δείξουν τον εαυτό τους καλύτερο εκεί, γιατί έτσι θα κερδίσουν καλύτερη πελατεία ή θα χάσουν πελατεία. Ο καταναλωτής βλέπει ποια αλυσίδα έκανε την καλύτερη προσφορά και την άλλη εβδομάδα, που θα αλλάξει το καλάθι, οι αλυσίδες που έμειναν πίσω θα έχουν κίνητρο να κάνουν καλύτερη προσφορά για να πλησιάσουν εκείνους που τους ξεπέρασαν. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνουμε ένα χώρο προστατευμένο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέληξε λέγοντας πως οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα e-katanalotis για να πληροφορηθούν για τις τιμές των προϊόντων.