Μενού
  • Α-
  • Α+

Ευκαιρία για να επιτεθούν για μία ακόμη φορά στην Ελλάδα βρήκαν τα τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή τα όσα έγιναν στην Λιβύη και την προσπάθεια να παγιδευθεί, επί της ουσίας, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Τα Μέσα της χώρας στέκονται στις σχέσεις που έχει η Λιβύη με την Τουρκία και ακριβώς εκεί βρίσκουν τους λόγους της αντίδρασης της ελληνικής πλευράς. Ο όνομα «Δένδιας» παίζει σε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα της Τουρκίας με πολλά από αυτά να το θεωρούν συνώνυμο της κρίσης. Η Hurriyet αναφέρει ότι «το πείσμα Δένδια δημιούργησε την κρίση», ενώ η Yeni Safak αναφέρει ότι «το όνομα της κρίσης είναι Δένδιας». Οπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στοχοποιούν τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών και  αναφέρουν: «Ο Δένδιας πήγε στη Λιβύη, αλλά δεν κατέβηκε από το αεροσκάφος» και «Ο λόγος της οργής της Αθήνας είναι οι σχέσεις της Λιβύης με την Τουρκία».

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Το διπλωματικό pressing της Αθήνας στην Άγκυρα και το μπλόκο του Δένδια στη λιβυκή παγίδα

Το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global  σημείωσε: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας ξεκίνησε επεισοδιακά την επίσκεψη του στη Λιβύη. Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών πήγε στην Τρίπολη, αλλά δεν κατέβηκε απο το αεροσκάφος. «Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νατζλά Μανγκούς πήγε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Δένδια. Ομως, την τελευταία στιγμή ο Δένδιας επέλεξε να μην κατέβει απο το αεροσκάφος και έδωσε εντολή στον πιλότο να απογειωθεί και  χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση πήγε στην Βεγγάζη».

Το τηλεοπτικό δίκτυο TGRT HABER μετέδωσε: «Αυτό το θέμα στη Λιβύη, είναι ένα διπλωματικό σκάνδαλο. Όμως, στη βάση του ζητήματος υπάρχει η Τουρκία. Διότι η Τουρκία με τη Λιβύη έχουν υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης. Αυτή η συμφωνία είναι νόμιμη. H οργή της Αθήνας για τη συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, τώρα πια έφτασε στο σημείο να καταργεί και τους κανόνες ευγενείας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA