Μενού
domna-mihailidou
Δόμνα Μιχαηλίδου | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άφωνη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου, από παιδιά που έχουν διαβιώσει στις δομές και καταθέτουν πως έχουν πέσει θύματα ασέλγειας και ξυλοδαρμών από υπαλλήλους και στελέχη. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δηλώσεις της στο Reader.gr., αναφέρει χαρακτηριστικά πως «όλες οι δομές παιδικής προστασίας είναι από τη φύση τους κακοποιητικές, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις σωματικής ή σεξουαλικής βίας», επισημαίνοντας πως η λύση - και προσωπικός της στόχος - είναι η αποϊδρυματοποίηση κάθε παιδιού.

Διαβάστε ακόμη: Τάκης Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Όποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Θέλουμε μια οικογένεια για κάθε παιδί. Γι΄αυτό και τρία χρόνια τώρα εργαζόμαστε εντατικά προς αυτή την κατεύθυνση. Όλες οι δομές παιδικής προστασίας είναι από τη φύση τους κακοποιητικές, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ενδείξεις σωματικής ή σεξουαλικής βίας. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε εδώ και δεκαετίες οι ειδικοί της παιδικής προστασίας σε όλο τον κόσμο. Σκοπός μας είναι η αποϊδρυματοποίηση. Γι΄αυτό ενισχύουμε τον θεσμό της Αναδοχής και τη Υιοθεσίας. Μέσα σε δύο χρόνια διπλασιάσαμε τον αριθμό των αναδόχων (αύξηση 194%). Και συνεχίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της στο Reader.gr.

«Θέσαμε, επιτέλους, για πρώτη φορά κανόνες και προδιαγραφές στις Μονάδες Παιδικής Προστασίας. Θεσπίσαμε επίσης για πρώτη φορά Υπεύθυνο Προστασίας Ανηλίκων σε κάθε δομή. Για πρώτη φορά ξεκινήσαμε, σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μικτά κλιμάκια με τη συμμετοχή ιατρών, ψυχιάτρων και ιατροδικαστών, τα οποία έχουν ήδη διενεργήσει αιφνίδιους ελέγχους. Πλέον κάθε παιδί ελέγχεται ώστε να διαλευκανθεί κάθε τυχόν υποψία για κακοποίησή τους. Επιπλέον, ενισχύσαμε και τη Γραμμή Παιδικής Προστασίας 1107, η οποία πλέον λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Έτσι, κάθε πολίτης, μπορεί επώνυμα ή ανώνυμα να αναφέρει μια περίεργη συμπεριφορά που έχει δει μέσα στην οικογένειά του, στη γειτονιά του, μέσα στο σχολείο του παιδιού του, ώστε η πληροφορία να μεταβιβάζεται άμεσα στις αρμόδιες αρχές. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να μεγαλώνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA