Μενού
  • Α-
  • Α+

Για το περιστατικό στον Εβρο με τους μετανάστες που είχαν βρεθεί σε νησίδα του ποταμού, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Αναφερόμενος στην ΜΚΟ HumanRights360 και στο ψεύτικο σκηνικό με το νεκρό παιδί, σχολίασε πως έγινε μία «οργανωμένη επικοινωνιακή επίθεση στη χώρα μας. Δεν υπήρχε νεκρό παιδί στον Έβρο. Το σκηνικό στήθηκε από ανθρώπους που ανήκουν στον χώρο των “δικαιωματιστών” για να προκληθεί διεθνή κατακραυγή για την χώρα».

Διαβάστε ακόμη: Χρήστος Σταϊκούρας για τράπεζες: «Πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων»

Η HumanRights360 «μαζί με μία άλλη -στη διοίκηση της οποίας είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- μας πήγαν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποδείχθηκε ότι είχαν άδικο. Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι αντικείμενο έρευνας από την Αρχή Ξεπλύματος Mαύρου Xρήματος. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ για να διαχειριστεί διάφορα προγράμματα και είχε θυγατρικές ΜΚΟ - βιτρίνα».

Ο Νότης Μηταράκης μίλησε και για την Κιβωτό του Κόσμου: «Το χειρότερο από όλα είναι τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά,, οι καταγγελίες για εκμετάλλευση παιδιών. Είχα επισκεφθεί αρκετές φορές την Κιβωτό στην Αθήνα και στη Χίο, όλα παρουσιαζόταν μια χαρά. Ο πάτερ Αντώνιος είχε συνεχώς την αγωνία να στηρίξει την Κιβωτό, να του δώσουμε πράγματα για να συνεχίσει το έργο του».