Μενού
erkloges-kalpi
Εκλογές | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Υπάρχουν αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν κυκλώσει στο ημερολόγιο τους την 2α Απριλίου ως την Κυριακή των εκλογών. Βάσει αυτού του σκεπτικού, οι πρώτες εκλογές θα γίνουν 2 Απριλίου και στην εβδομάδα που θα μεσολαβήσει θα αποβούν άκαρπες οι διερευνητικές εντολές. Κατόπιν τούτου, θα οδηγηθούμε στο Πάσχα και στην Μεγάλη εβδομάδα, έως ότου φτάσουμε στις δεύτερες εκλογές στις 30 του μηνός. Έτσι η Αθήνα θα προλάβει να κάνει εκλογές πριν τις αντίστοιχες τουρκικές. Σε κάθε άλλη περίπτωση, κανείς μπορεί να πέσει επάνω στις πανελλαδικές στα μέσα Ιουνίου, ή αν αργήσει κι άλλο στα μέσα του καλοκαιριού.

Περιοδείες αλά Πάτρα

Η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα, με τη συνοδεία δεκάδων υπουργών, επισκέψεις σε έργα υποδομών που αναδεικνύουν το κυβερνητικό έργο και ζύμωση με την τοπική κοινωνία φαίνεται πως άρεσε στο κυβερνητικό επιτελείο, οπότε σχεδιάζονται και άλλες τέτοιες περιοδείες. Η επόμενη θα είναι στην Τρίπολη, την επόμενη εβδομάδα, ενώ με τον νέο χρόνο μπαίνει στο πρόγραμμα και η Λάρισα. Μετά θα πάρουν σειρά η Κοζάνη και τα Γιάννενα και κάπως έτσι θα έχει καλυφθεί, όταν έρθει η ώρα των εκλογών, σχεδόν όλη η ηπειρωτική Ελλάδα. 

Αγκωνιές στην Καλλιθέα

Ένα ενδιαφέρον ενσταντανέ κατέγραψε κατάσκοπος της στήλης στη σαββατιάτικη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Καλλιθέα. Δύο γαλάζια στελέχη, ένας νυν βουλευτής και ένας που ενδιαφέρεται να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές, δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον και έδιναν... μάχη για το ποιος θα βρεθεί πιο κοντά στον κ. Μητσοτάκη. Βεβαίως, είναι κάπως unfair, με δεδομένο ότι ο ένας έχει και κάποιο εκτόπισμα. Το τζαρτζάρισμα, πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους έμπειρους περί τα κομματικά, αν και το σκορ του εν λόγω ματς θα είναι... πολλά με λίγα. 

Η αναμονή της Φλέσσα

Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία να σας μεταφέρω: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρία Σπυράκη συμφώνησαν τις προάλλες ότι, μέχρι τις εκλογές στις οποίες θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, θα διατηρήσει την έδρα της στην Ευρωβουλή. Αν εκλεγεί στις εθνικές, τότε πρέπει να αντικατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο. Επιλαχών είναι ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο οποίος όμως είναι και βουλευτής Ιωαννίνων. Έτσι, αμέσως μετά στην επετηρίδα είναι η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα που... είναι έτοιμη.

Τετ-α-τετ Δένδια - Τσαβούσογλου;

Δεν θα απέκλεια ένα ακόμη φωτογραφικό τετ-α-τετ Δένδια-Τσαβούσογλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Λέω φωτογραφικό γιατί συνηθίζουν οι δυο τους, τους τελευταίους μήνες, να βρίσκονται στους διαδρόμους σε διεθνή φόρα και να φωτογραφίζονται με ένα καφέ στο χέρι, ανταλλάσσοντας φιλοφρονήσεις. Μέχρι εκεί όμως. Από ουσία και πραγματική συζήτηση τίποτε, όσο κρατάει η σκληρή ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εδώ να θυμίσω πως και οι διερευνητικές επαφές είναι παγωμένες από τον περασμένο Ιανουάριο. Οπότε μέχρι τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία ας μην περιμένουμε θαύματα.

ΠΑΣΟΚ: Εκδήλωση για την ακρίβεια

Μπορεί το θέμα των παρακολουθήσεων να έχει μονοπωλήσει το τελευταίο διάστημα την αντιπολιτευτική αιχμή του ΠΑΣΟΚ, πάντως πληροφούμαι πως την Πέμπτη το κόμμα θα διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση για παρεμβάσεις στο θέμα της ακρίβειας. Θα μιλήσει ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και φορείς της αγοράς, όπως ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, η πρόεδρος του ΕΚΠΟΙΖΩ, Παναγιώτα Καλαποθαράκου, ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Γιώργος Αργείτης και ο καθηγητής του ΕΜΠ Βαγγέλης Μαρινάκης.

 

Επίτιμος Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο Παπανδρέου

Μετά από 16 χρόνια αποχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου από την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς δίνοντας την σκυτάλη στον πρωθυπουργό της Ισπανίας Σάντσεθ. Πάντως ο πρώην πρωθυπουργός θα συνεχίσει να δουλεύει για την οργάνωση από τη θέση του επίτιμου προέδρου. Κι από εκεί υπάρχει ελεύθερο πεδίο για επαφές και πρόσβαση για έναν οργανισμό που ειδικά για τον πρώην πρωθυπουργό έχει μεγάλη σημασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA