Μενού
  • Α-
  • Α+

Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στα γραφεία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS, όπου μάλιστα του έδωσαν την επιστολή μιας γυναίκας που ζει με HIV, συγκίνησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που λίγες ώρες μετά, έκανε μια σχετική ανάρτηση. «Είδα ότι έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κάνουμε κινήσεις που θα αντιμετωπίζουν τις προκαταλήψεις και το στίγμα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο Facebook ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι πρέπει να πάψουν οι διακρίσεις κατά των οροθετικών.

Διαβάστε ακόμη: Στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την επίσκεψη που είχε στα γραφεία του συλλόγου οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή»: Είχα ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα όταν επισκέφτηκα τη «Θετική Φωνή» ως αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και είδα ότι έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουμε το χαμένο έδαφος και να κάνουμε κινήσεις που θα αντιμετωπίζουν τις προκαταλήψεις και το στίγμα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε προχωρήσει στην πλήρη ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη συνταγογράφηση και στη δυνατότητα αναδοχής από άτομα με HIV και ηπατίτιδα Β, εφόσον ακολουθούν την αγωγή τους. Ενώ δίνεται πλέον η δυνατότητα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα οροθετικά άτομα.

Παράλληλα, με τον νέο εργασιακό νόμο, απαγορεύτηκε ρητά κάθε διάκριση σε βάρος οροθετικών συμπολιτών μας στην απασχόληση. Ενώ στο μέτωπο της πρόληψης, έχει πλέον νομοθετηθεί η δυνατότητα χορήγησης προληπτικών αντιικών φαρμάκων (PrEP) σε ευάλωτες ομάδες.

Με γενναίες πρωτοβουλίες, η Πολιτεία αίρει αδικίες και καταρρίπτει ταμπού που συνόδευαν για καιρό το AIDS. Με την ελπίδα να ξεριζωθεί η νόσος μαζί με κάθε νοσηρή αντίληψη. Σε μία κοινωνία ενωμένη, χωρίς διακρίσεις.

Στον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή». #WorldAIDSDay